Na hlavný obsah

Miestenku na olympiádu získala ďalšia Slovenka, do Paríža pocestuje lukostrelkyňa Baránková

Zopakuje si účasť z predošlých hier v Tokiu.

Miestenku na olympiádu získala ďalšia Slovenka, do Paríža pocestuje lukostrelkyňa Baránková
Denisa Baránková Foto: TASR/Martin Baumann

Slovensko bude mať tretíkrát za sebou na OH zastúpenie v lukostreľbe žien. Miestenku na OH v Paríži do ženskej súťaže v olympijskom luku získala na záverečnej kvalifikácii v tureckej Antalyii Denisa Baránková. Slovenská lukostrelkyňa si zopakuje účasť z predošlých hier v Tokiu.

Dvadsaťdvaročná Slovenka obsadila v kvalifikácii v Turecku 12. miesto, keď dosiahla 651 bodov. Vyšla jej najmä druhá časť kvalifikácie, v ktorej zaznamenala siedmy najlepší výkon 328 bodov.

V prvom kole vyraďovacích bojov mala voľný žreb. V druhom si poradila po dramatickom priebehu s krajankou Kristínou Druskovou 6:4. V boji o účasť v osemfinále zdolala Nataliu Poon Wei Tsing z Hong Kongu (6:2). Rozhodujúci boj o štvrťfinále a aj olympijskú miestenku zviedla Baránková s Alinou Iľassovovou z Kazachstanu, ktorá bola po kvalifikácii piata nasadená. Baránková vyhrala 6:4 a tešila z postupu do Paríža. Informoval o tom portál olympic.sk.

Baránková pred troma rokmi obsadila v Japonsku 33. pozíciu. Aj vtedy si účasť pod piatimi kruhmi vybojovala na pretekoch v Antalyi. Prvou Slovenkou na OH v histórii v ženskej lukostreľbe bola Alexandra Longová v Rio de Janeiro 2016.

Istých 21 miesteniek na OH

Slovensko už má istých 21 miesteniek na OH 2024. Pod piatimi kruhmi sa predstavia strelci Juraj Tužinský, Patrik Jány, Danka Barteková, Vanesa Hocková, Zuzana Rehák Štefečeková a Marián Kovačócy, ďalej vodní slalomári Jakub Grigar, Eliška Mintálová, Matej Beňuš a Zuzana Paňková, cyklistka Nora Jenčušová, ku ktorej pribudne aj jeden muž, atléti Gabriela Gajanová, Viktória Forsterová, Dominik Černý a Hana Burzalová, Robert Kubín vo windsurfingovej triede iQFOiL, zápasník Tajmuraz Salkazanov, boxerka Jessica Triebeľová, stolný tenista Wang Jang a džudista Marius Fízeľ. Podľa neoficiálnych prepočtov mala rozšíriť slovenskú výpravu aj tenistka Anna Karolína Schmiedlová.

Slovenská ženská jednotka by mala získať právo štartu na základe svojho postavenia v rebríčku WTA k 10. júnu. Schmiedlovej účasť v Paríži musí ešte potvrdiť Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport