Na hlavný obsah

Milan Uhrík verí, že sa mu v europarlamente podarí vytvoriť silný vlastenecký blok

Uhrík pogratuloval poslancom Smeru a Hlasu.

Milan Uhrík verí, že sa mu v europarlamente podarí vytvoriť silný vlastenecký blok
Na snímke kandidátka strany Republika. Foto: TASR/Dano Veselský

Výsledky volieb do Európskeho parlamentu (EP) sú pre hnutie Republika príjemným prekvapením, zároveň aj obrovským záväzkom a zodpovednosťou. Vo videu na sociálnej sieti to uviedol líder Republiky Milan Uhrík.

Uhrík sľubuje, že europoslanci z Republiky budú pracovať pre Slovensko. Mrzí ho, že vyhralo Progresívne Slovensko a že prepadli hlasy drobných vlasteneckých strán. Tie podľa neho odmietli ponuku na spájanie síl.

Gratuluje zvoleným poslancom Smeru-SD a Hlasu-SD, dúfa, že na úrovni EP budú vzťahy medzi nimi korektné a že v zásadných veciach budú držať spolu, „držať za Slovensko“.

Republiku čakajú rokovania o vytvorení frakcie. Uhrík hovorí, že už teraz majú niekoľko pozvánok, no čakajú na definitívne výsledky volieb v ostatných členských štátoch EÚ, aby vedeli posúdiť najlepšie a reálne možnosti. „Verím, že sa nám podarí v Európskom parlamente vytvoriť silný vlastenecký blok,“ dodal.

Hnutie Republika sa dostalo do EP so ziskom 12,53 percenta hlasov. Okrem Uhríka bude europoslancom za hnutie aj Milan Mazurek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko