Na hlavný obsah

Muž, ktorý v bratislavskej nemocnici napadol pacienta a zdravotníkov, ide do väzby

Zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia.

Muž, ktorý v bratislavskej nemocnici napadol pacienta a zdravotníkov, ide do väzby
Urgentný príjem Univerzitnej nemocnice Bratislava. Foto: RTVS

V bratislavskom Justičnom paláci sa v utorok (25. 6.) rozhodlo o väzbe pre agresívneho pacienta, ktorý v sobotu (22. 6.) v nemocnici na bratislavských Kramároch napadol pacienta a zdravotníkov. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Súd vyhovel návrhu prokurátorky vziať 43-ročného Zdeněka J. do preventívnej väzby, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti.

Muža obvinili z trestného činu výtržníctva spáchaného na chránenej osobe v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Napadol pacienta a zdravotníkov

Zdeněk J. fyzicky útočil v sobotu podvečer na centrálnom príjme v nemocnici na bratislavských Kramároch krátko potom, čo ho do nej priviezla záchranná zdravotná služba.

Podľa vtedajších informácií Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) tam fyzicky napadol iného pacienta čakajúceho na vyšetrenie. Následne aj sestru a ďalšieho zdravotníka.

Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín. Jeden zo zdravotníkov, ktorý v dôsledku napadnutia utrpel zranenia ruky, bude podľa UNB práceneschopný.

Prípadu napadnutia na bratislavských Kramároch sa v pondelkových (24. 6.) Správach RTVS venoval redaktor Boris Novotňák:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny