Na hlavný obsah

Na českej diaľnici sa zrazilo desať áut. Vinník ušiel na ukradnutom aute a znova havaroval

Na ceste sa vytvorili niekoľkokilometrové kolóny.

Na diaľnici D1 za Brnom v smere na Prahu sa v stredu (5. 6.) ráno zrazilo desať vozidiel, na mieste sa vytvorili niekoľkokilometrové kolóny. Vinník nehody z miesta ušiel, ukradol auto a s ním zakrátko opäť havaroval. Podľa polície mal pozitívny test na omamné a psychotropné látky. Informoval o tom server iDNES.cz.

Nehoda sa stala na 198. kilometri diaľnice D1, kde sa zrazilo päť osobných áut, dve dodávky a tri nákladné autá. Hromadnú kolíziu spôsobil podľa polície vodič nákladného auta, ktorý do týchto vozidiel postupne narazil. Pri zrážke sa zranili štyria ľudia, podľa záchranárov utrpeli ľahké až stredne ťažké zranenia.

Vinník z miesta utiekol na neďalekú ulicu, kde následne ukradol auto. Dostal sa s ním do obce Rebešovice, vzdialenej približne osem kilometrov, a tam opäť havaroval. Polícia ho zakrátko dolapila a urobila mu orientačný test na prítomnosť návykových látok. Jeho výsledok bol pozitívny.

Na mieste nehody na diaľnici sa začali tvoriť kolóny, ktoré podľa servera iDNES.cz dosahovali 15 kilometrov, stanica ČT24 uvádzala až 20 kilometrov. Diaľnica je v smere na Prahu prejazdná len v jednom pruhu, zdržanie je v desiatkach minút.

Podľa policajného hovorcu Petra Valu sa zatiaľ nedá odhadnúť, ako dlho bude trvať, kým sa diaľnica úplne sprejazdní, keďže niektoré autá sú úplne zdemolované.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet