Na hlavný obsah

Na gréckom ostrove našli telo nezvestného britského moderátora (†67)

Vydal sa na prechádzku, z ktorej sa už nevrátil.

Na gréckom ostrove našli telo nezvestného britského moderátora (†67)
Britský moderátor Michael Mosley. Foto: TASR/AP

Úrady na gréckom ostrove Symi v nedeľu (9. 6.) informovali, že našli telo britského moderátora a publicistu Michaela Mosleyho, ktorý bol nezvestný od stredy (5. 6.). Potvrdila to polícia a následne aj jeho rodina, informujú agentúry AP, AFP a Reuters.

Telo našli v nedeľu skoro ráno v hornatej oblasti ostrova neďaleko miesta, kde sa predtým moderátor zdržiaval. „S určitosťou je to on,“ uviedol námestník miestneho starostu Nikitas Grillis.

Mosley (67) sa v stredu vydal počas horúčavy na prechádzku popri pobreží, z ktorej sa už nevrátil. Jeho manželka následne upovedomila políciu. Úrady v piatok (7. 6.) zintenzívnili pátranie. Na mieste zasahovala pobrežná stráž aj hasiči.

Miestny starosta Eleftherios Papakalodukas informoval, že telo našli vďaka videozáznamom zhotoveným z lode pri pobreží. „Analyzovali sme tieto záznamy a bolo jasné, že je to, nanešťastie, Mosley,“ povedal.

Mosley účinkoval v programoch stanice BBC Trust Me, I’m a Doctor (Ver mi, som lekár) a The One Show, či v programe stanice ITV This Morning. Spopularizoval spôsob stravovania nazývaný diéta 5:2, ktorá zahŕňa prerušované hladovanie, pripomína Reuters.

Ostrov Symi má približne 2 500 obyvateľov a je súčasťou súostrovia Dodekanisa v Egejskom mori.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet