Na hlavný obsah

Na letnú dovolenku sa môžete odviezť aj vlakom: Kedy je najlepšie kúpiť si lístky?

Prvý autovlak do chorvátskeho Splitu odišiel už začiatkom mája.

Na letnú dovolenku sa môžete odviezť aj vlakom: Kedy je najlepšie kúpiť si lístky?
Ilustračná snímka - železničná stanica. Foto: RTVS

Jednou z možností, ako vycestovať za letným oddychom je aj vlak. Mnohí sa pre tento spôsob rozhodnú pre pohodlie alebo výhodnejšiu cenu. V relácii RTVS Peniaze sme zisťovali, aké možnosti ponúkajú železnice tento rok.

„Vlakom zo Slovenska sa dá dostať napríklad víkendovým spojením do Álp alebo pravidelným letným spojením aktuálne do chorvátskeho Splitu. Taktiež spojeniami s prestupom najčastejšie vo Viedni, na vlaky Nightjet, ktoré z Viedne premávajú do takmer všetkých destinácií v Európe,“ informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

Hovorca informoval aj o tom, aké vlaky pripravujú na leto. „Obľúbené turistické vlaky do poľských prihraničných destinácií v oblasti Tatier, Pienin či Polonín. Ale taktiež letné turistické vlaky do rôznych destinácií po celom Slovensku. Cestujúci v nočných vlakoch, najmä lôžkových vozňoch, už štandardne v Európe majú k dispozícií po prebudení raňajkový balíček. Ten obsahuje teplý nápoj, občerstvenie, ktoré už cestujúci majú v cene lístka. V cene nočných vlakov je zahrnuté aj posteľné oblečenie. Lôžko máte pripravené na odpočinok,“ uviedol.

Aj tento rok sa milovníci Jadranu môžu spoľahnúť na sezónnu linku z Bratislavy do Chorvátska. Prvý autovlak odišiel už na začiatku mája. Vlaky budú vypravované až do začiatku októbra trikrát do týždňa. Pozor, aktuálne platí jedno obmedzenie. Pre uzáveru trate cez Marchegg sú autovozne pripájané až vo Viedni.

„Predpredaj spravidla začína nejakých 60 dní vopred. Treba však povedať, že cena na tieto letné vlaky so Splitu je dynamická. Čím skôr si cestujúci lístky zakúpi, tým je to výhodnejšie,“ dodal Drevický.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika