Na hlavný obsah

Na Roberta Fica zaútočili, lebo presadzuje mier, vyhlásil Viktor Orbán. Zároveň tvrdil, že ľavičiarov financuje Soros

"Sme najväčšou armádou mieru Európy," povedal.

Na Roberta Fica zaútočili, lebo presadzuje mier, vyhlásil Viktor Orbán. Zároveň tvrdil, že ľavičiarov financuje Soros
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

Na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica zaútočili, lebo presadzuje mier. Vyhlásil to v sobotu (1. 6.) na provládnej demonštrácii v Budapešti maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý Ficovi odkázal: „Vráť sa, Robert, skoré uzdravenie!“ S odvolaním sa na server nepszava.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Tisíce priaznivcov maďarskej vlády premiéra Orbána sa v sobotu predpoludním zišli na 10. Pochod mieru. Týždeň pred voľbami do Európskeho parlamentu ho zorganizovalo občianske združenie Fórum občianskeho zomknutia (CÖF).

Vyvrcholením podujatia bol na Margitinom ostrove prejav predsedu vlády, ktorý je súčasne predsedom vládnej strany Fidesz.

Orbán o eurovoľbách

V súvislosti s eurovoľbami Orbán vyhlásil, že Fidesz posiela svojich kandidátov, „aby obsadili Brusel“. Maďarsko podľa jeho slov potrebuje takých poslancov v Európskej únii, ktorí neveria vo vojnu a násilie, ale veria v silu lásky a spolupatričnosti.

Pripomenul, že Fidesz vyhral voľby 11-krát za sebou, a že jeho strana má najväčšiu armádu voličov. „Sme najväčšou armádou mieru Európy,“ povedal.

K vnútropolitickej situácii premiér poznamenal, že opozičné subjekty nechcú poraziť vojnu, ale jeden druhého. „My s tým nemáme nič do činenia,“ podčiarkol a Bruselu odkázal, že Maďarsko nepôjde do vojny a nepôjde na ruský front.

„Tam sme už boli, tam nemáme čo získať,“ skonštatoval a dodal, že maďarskú ľavicu a jej médiá financuje americký finančník George Soros, pričom volebné listiny ľavicových strán sú plné Sorosových ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet