Na hlavný obsah

Na španielskom ostrove zmizol mladík (19), ani na siedmy deň sa ho stále nepodarilo nájsť

Naposledy ho videli v nočnom klube.

Na Tenerife pokračuje siedmy deň pátrania po 19-ročnom britskom mladíkovi, ktorý zmizol po tom, čo na španielskom ostrove navštívil v nedeľu (16. 6.) večer nočný klub. Pátracia operácia sa sústreďuje na odľahlý prírodný park Rural de Teno, kde sa mladík naposledy nachádzal, informoval v nedeľu (26. 3.) spravodajský server BBC News.

O Britovi Jayovi Slaterovi nie sú žiadne správy od pondelkového (17. 6.) rána, keď telefonoval so svojou kamarátkou Lucy Lawovou. Povedal jej, že zmeškal autobus a rozhodol sa vydať na zhruba desaťhodinovú cestu do hotela pešo, ale stratil sa. Uviedol tiež, že potrebuje vodu a batéria jeho telefónu má posledné percento.

Mladík pobýval s dvoma priateľmi v letovisku Playa de las Américas na juhu Tenerife, kam prišli na hudobný festival. Boli to jeho prvé prázdniny v cudzine bez rodičov. Od kamarátov sa však v noci na pondelok oddelil.

Do prírodného parku na severozápade ostrova sa nechal odviezť z nočného klubu dvoma mužmi, s ktorými sa predtým zoznámil a ktorí tam mali prenajatú chatu.

Do pátrania sa od stredy (19. 6.) zapojili desiatky policajtov, záchranárov a hasičov so psami, dronmi a vrtuľníkmi. „Podľa informácií, ktoré máme, nevylučujeme zatiaľ žiadnu z hypotéz,“ povedala agentúre Reuters hovorkyňa záchranných služieb.

Doterajšie vyšetrovanie podľa nej naznačuje, že mladík zmizol niekde v divokej, zalesnenej oblasti. Podľa jedného zo záchranárov, citovaného agentúrou Reuters, pred zmiznutím v správe svojmu príbuznému napísal, že má zranenú nohu.

Server BBC uviedol, že pátracie tímy v nedeľu dopoludnia okrem iného prehľadávali malé prístrešky blízko miesta, kde naposledy lokalizovali mladíkov telefón.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet