Na hlavný obsah

Najlepší večer života, veľké šťastie a splnený sen: Bellingham a Courtois opísali pocity po triumfe Realu Madrid

Je to obrovské skupinové úsilie, zhodnotil Jude Bellingham.

Najlepší večer života, veľké šťastie a splnený sen: Bellingham a Courtois opísali pocity po triumfe Realu Madrid
Jude Bellingham s trofejou. Foto: TASR/AP

Futbalisti Realu Madrid triumfovali v Lige majstrov. V sobotňajšom finále na štadióne Wembley v Londýne zdolali Borussiu Dortmund 2:0 a zaznamenali 15. titul v najprestížnejšej klubovej súťaži, čím vylepšili svoj vlastný rekord. Víťazný gól strelil v 74. minúte Dani Carvajal.

„Je to neuveriteľné. Som veľmi šťastný, je to pre mňa osobne veľké víťazstvo. Prvý polčas bol veľmi náročný, súper hral veľmi dobre. Strácali sme veľa lôpt, hráči Dortmundu boli silní v protiútokoch. Počas prestávky sme si povedali pár slov, boli sme naďalej v hre. Druhá časť bola oveľa lepšia, tréner zmenil niektoré veci. Pre mňa to bola hrôzostrašná sezóna, no vyhrať Ligu majstrov v jej závere je skvelé,“ tešil sa po zápase Thibaut Courtois, brankár Realu pre Nova Sport 3.

„Vždy som sníval o tom, že budem hrať v týchto zápasoch. Nedokážem to vyjadriť slovami. Je to najlepší večer môjho života. Nemohol som si to vysnívať lepšie. Som veľmi vďačný svojim spoluhráčom, svojej rodine, tímu, fyzioterapeutom, všetkým, ktorí sa na tom podieľali. Je to obrovské skupinové úsilie,“ vyjadril sa v sobotu večer Jude Bellingham, stredopoliar Realu.

Gregor Kobel, brankár Dortmundu, hovorí o veľkom sklamaní. „Momentálne sme veľmi sklamaní, čo je po takomto zápase normálne. Proti Realu Madrid asi nedostanete toľko šancí a viete, že sú vždy nebezpeční. Mali sme svoje príležitosti a musíme ich využiť. Je to stopercentný úspech, že sme tu boli a odohrali tento duel. Som hrdý na tento tím a ukázali sme, že môžeme hrať na najvyššej úrovni,“ povedal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport