Na hlavný obsah

Najskôr veľká radosť, potom obrovský smútok Slovákov: Pozrite si najlepšie osemfinálové momenty

Slováci na ME 2024 vyrovnali svoje maximum z roku 2016.

Najskôr veľká radosť, potom  obrovský smútok Slovákov: Pozrite si najlepšie osemfinálové  momenty
Na snímke Ivan Schranz po góle a smutný Milan Škriniar na konci duelu. Foto: TASR, koláž: RTVS

Cesta slovenskej futbalovej reprezentácie sa na ME 2024 v Nemecku skončila v osemfinále. Zverenci Francesca Calzonu podľahli favorizovaným Angličanom 2:1 po predĺžení a na svoju historickú účasť medzi osmičkou najlepších na vrcholnom podujatí si musia počkať.

Sokoli sa ako prví ujali vedenia aj vo svojom štvrtom vystúpení na šampionáte. Skóre otvoril v 25. minúte Ivan Schranz. Hráč pražskej Slavie strelil na kontinentálnom turnaji už svoj tretí gól, čím sa vyšvihol na priebežné čelo tabuľky strelcov.

Keď sa už zdalo, že vypuknú veľké oslavy a Slovensko si prvýkrát v ére samostatnosti zahrá vo štvrťfinále, duel poslal gólom v piatej minúte nadstaveného času do predĺženia Jude Bellingham. V ňom udrel už po pár sekundách kapitán Albionu Harry Kane. Jeho gól bol napokon víťazný, a tak sa do ďalšej časti turnaja pozrú vicemajstri Európy z predchádzajúceho šampionátu. Pozriete si priebeh zápasu zachytený objektívmi fotografov.

Slovensko - slovenská futbalová reprezentácia
Na snímke Slováci pred osemfinálovým duelom na ME 2024. Foto: TASR/AP
Na snímke kapitán Milan Škriniar (Slovensko) a Jude Bellingham (Anglicko) sa objímajú po osemfinálovom zápase Anglicko – Slovensko.Foto: TASR/Martin Baumann

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport