Na hlavný obsah

Neďaleko Korfu objavili telo mŕtveho turistu. Ďalší traja sú nezvestní

Deň predtým objavili na ostrove Symi telo Holanďana.

Neďaleko Korfu objavili telo mŕtveho turistu. Ďalší traja sú nezvestní
Ilustračná snímka gréckeho ostrova Korfu. Foto: Profimedia

Neďaleko gréckeho ostrova Korfu našli v nedeľu (16. 6.) telo mŕtveho Američana, informovali grécka televízia ERT a tlačová agentúra ANA. Deň predtým objavili na ostrove Symi telo Holanďana. Ďalší traja turisti sú nezvestní. Informuje agentúra AFP.

Telo nezvestného 55-ročného muža našiel iný turista v mori neďaleko prístavu Mathraki. Muž bol v Grécku na dovolenke a naposledy ho videli živého v utorok (11. 6.). Jeho telo majú previezť do nemocnice na Korfu, kde vykonajú pitvu.

Ide už o tretí prípad úmrtia turistu na gréckych ostrovoch tento mesiac. Minulý týždeň na ostrove Symi zahynul moderátor britskej stanice BBC Michael Mosley a v sobotu záchranné zložky našli telo 74-ročného Holanďana.

Na Sikinose, malom ostrove v Egejskom mori, sú nezvestné aj dve Francúzky vo veku 73 a 64 rokov a po ďalšom turistovi polícia pátra na ostrove Amorgos.

Väčšina z turistov sa údajne vydala na túry napriek silným horúčavám. Vo veľkej časti Grécka počas prvého júnového týždňa zaznamenali rekordné teploty, ktoré v niektorých oblastiach dosiahli 43 stupňov Celzia.

V dôsledku extrémne vysokých teplôt zatvorili v stredu a vo štvrtok najnavštevovanejšiu atrakciu v Grécku – Akropolu v Aténach. Zatvorené zostali aj školy.

Meteorológovia poznamenali, že v Grécku ide od začiatku meraní o vôbec najskoršiu vlnu horúčav. V krajine za horúčavu považujú situáciu, keď teplota prekročí 38 stupňov Celzia najmenej tri po sebe idúce dni.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko