Na hlavný obsah

Čelnú zrážku pri Partizánskom neprežil jeden (†37) z dvoch vážne zranených mužov

Druhého vo vážnom stave transportovali vrtuľníkom.

Čelnú zrážku pri Partizánskom neprežil jeden (†37) z dvoch vážne zranených mužov
Nehoda na ceste III/1745 medzi Ostraticami a Žabokrekmi nad Nitrou. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Čelná zrážka dvoch áut v pondelok (3. 6.) ráno medzi Ostraticami a Žabokrekmi nad Nitrou v okrese Partizánske si vyžiadala život 37-ročného muža. Druhého, 24-ročného vodiča, vo vážnom stave previezli vrtuľníkom do nemocnice.

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

„Dvadsaťštyriročný vodič viedol vozidlo Opel Crossland v smere od obce Ostratice na obec Žabokreky nad Nitrou. Zo zatiaľ nezistených príčin na rovnom úseku cesty pravdepodobne prešiel s vozidlom do protismeru. Tam sa čelne zrazil s vozidlom Suzuki SX4, ktoré viedol 37-ročný vodič,“ opísali policajti. Pri zrážke podľa nich utrpel 37-ročný vodič zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Druhého zraneného prevážal vrtuľník

Druhého účastníka dopravnej nehody vo vážnom stave transportovali záchranári leteckou záchrannou službou do nemocnice. Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air – Transport Europe Zuzana Hopjaková.

„Posádka leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzala 24-ročného muža, ktorý utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. Lekár mu poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie, bol uvedený do umelého spánku a po preložení na palubu bol s tzv. polytraumou letecky prevezený do Fakultnej nemocnice v Nitre,“ uviedla Hopjaková.

„Na miesto nehody prizvali znalca z odboru cestnej dopravy. Presné príčiny a okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania,“ dodala polícia.

Úsek cesty tretej triedy, ktorý zostal po raňajšej nehode neprejazdný, sa už podarilo sprejazdniť a vodiči tadiaľ prejdú bez obmedzení. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Pozrite si fotogalériu zo zásahu leteckých a pozemných záchranárov pri nehode v okrese Patrizánske:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny