Na hlavný obsah

Nespokojní fanúšikovia Dánska: V Stuttgarte museli riešiť bizarný problém

Do Stuttgartu pricestovalo takmer 20-tisíc Dánov.

Nespokojní fanúšikovia Dánska: V Stuttgarte museli riešiť bizarný problém
Dánski fanúšikovia počas európskeho šampionátu v Nemecku. Foto: Profimedia

Mnohí fanúšikovia z Dánska nebudú v najlepšom spomínať na úvodný duel ich reprezentácie na ME 2024 v Nemecku. Okrem neuspokojivej remízy 1:1 v zápase proti Slovinsku nepotešila Dánov ani situácia pred a po zápase v Stuttgarte.

V metropole regiónu Švábsko totiž došlo pivo. Aj napriek tomu, že sa v jednotlivých dejiskách jeho cena pohybuje medzi šiestimi a desať eurami, fanúšikovia zo severu Európy všetok zlatistý mok vypili. Informoval o tom dánsky web Expressen.

Aj vzhľadom na geografickú blízkosť do Stuttgartu pricestovalo takmer 20-tisíc fanúšikov z Dánska. Vo fanzóne v blízkosti štadióna dochádzali veľmi rýchlo zásoby piva, pričom pred stánkami, v ktorých bolo nejaké dostupné, sa tvorili viac ako hodinové rady. Podľa Expressen za vzniknutú situáciu môže nezvládnutý systém pivných lístkov, ktorý organizátori v Stuttgarte zaviedli.

„Kamkoľvek prídeme, tak nám povedia, že došlo pivo. Nemecko sa na nás asi nepripravilo dobre. V tomto sme my Dáni najlepší: futbal, láska, vášeň a pivo,“ povedal pre Expressen jeden z fanúšikov Claus Amondsen.

Situáciu zmierňoval tlačový hovorca UEFA pre fanzóny Jörg Klopfer. „Podľa našich informácii sa dánski fanúšikovia správali slušne, užili si deň nie len na štadióne, ale aj v biergarten (pivný park, pozn.), kde im neskôr došlo pivo. Inak bolo všetko v poriadku. Môžeme hovoriť o priateľskej a mierumilovnej atmosfére,“ uviedol.

Dánski fanúšikovia počas EURO 2024 v Nemecku.
Dánski fanúšikovia počas EURO 2024 v Nemecku. Foto: Profimedia

Dánsko sa v ďalšom zápase predstaví vo štvrtok (20. 6.) vo Frankfurte, kde ho čaká súboj proti Anglicku. Očakáva sa teda, že spotreba piva preverí organizátorov ešte výraznejšie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport