Na hlavný obsah

Netreba panikáriť, všetko máme vo svojich rukách, upokojuje po prehre s Ukrajinou expert RTVS Goffa

Slováci proti Ukrajine nebodovali a nezaistili si postup do osemfinále.

Netreba panikáriť, všetko máme vo svojich rukách, upokojuje po prehre s Ukrajinou expert RTVS Goffa
Na snímke Vladimír Goffa. Foto: RTVS

Zápas dvoch rozdielnych polčasov. Tak hodnotia experti duel Slovákov proti Ukrajine. Zverenci Francesca Calzonu rovnako ako proti Belgicku strelili rýchly gól, po zmene strán však tlaku súpera už nedokázali odolať a dvakrát inkasovali. Ukrajina sa na Slovákov bodovo dotiahla.

„V prvom polčase sa zdalo, že píšeme ďalší výnimočný príbeh šampionátu, pretože horela tráva a boli sme všade. Nešetrili sme krokmi, boli sme fyzicky aj mentálne veľmi dobre pripravení. Radosť pozerať na našu hru,“ zhodnotil bývalý futbalista a tréner Vladimír Goffa pre RTVS.

„Potom prišlo k úplne zbytočnej strate lopty a ukázalo sa, že nám sa bráni horšie, keď súper ide do rýchlych brejkov a do otvorenej obrany, kde sa dostávame do podčíslenia. Pri druhom góle treba dať Ukrajincom kredit, pretože aj za stavu 1:1 nepovolili, šli za víťazstvom a dali dva nádherné góly po veľmi pekných akciách,“ zosumarizoval bývalý slovenský reprezentant Vratislav Greško.

Slováci na vrcholných podujatiach doteraz nevyhrali dva zápasy po sebe. Ukrajina naopak dokázala otočiť nepriaznivý výsledok po deviatich stretnutiach.

„V druhom polčase prišli ako vymenení. Nemyslím si, že našou nekvalitou, ale naopak, výnimočnou kvalitou sa nechali strhnúť Ukrajinci a jednoducho nás udupali,“ priblížil Goffa.

Na postup zo skupiny môžu stačiť aj tri body

Do záveru duelu nastúpil osemnásťročný Leo Sauer, ktorý sa stal najmladším Slovákom v histórii na svetovom či európskom šampionáte. Nepríjemnou správnou je zranenie opory zadných radov Dávida Hancka, ktorého pokračovanie na turnaji je otázne.

„Určite je to strata, pretože je to jeden z hráčov z obrany, ktorý má hernú kondíciu a je vidieť, ktorí chalani pravidelne hrávali, hoci aj v slabších súťažiach, a tí, ktorí nehrali,“ ozrejmil Greško.

O postup z E-skupiny zabojujú slovenskí futbalisti v stredu 26. júna vo Frankfurte proti Rumunsku.

„Netreba panikáriť. Obrovskou výhodou je, že všetko máme vo svojich rukách. Dokonca hráme s papierovo najprijateľnejším súperom,“ vyslovil pozitívnu prognózu Goffa.

„Nerád špekulujem a kalkulujem, ale keď sa čisto pragmaticky pozriem na ostatné skupiny, tak pokojne nám na postup zo skupiny môžu stačiť aj tri body,“ uzavrel Greško.

O výkone Slovákov proti Ukrajine sa s expertmi RTVS rozprával redaktor Peter Mútňan:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport