Na hlavný obsah

Nevydarený prestup Lobotku do Barcelony zamrzel, informácie o 50 miliónoch eur za Hancka sú prestrelené, hodnotí ich agent

V prestupe je rozhodujúci vek.

Nevydarený prestup Lobotku do Barcelony zamrzel, informácie o 50 miliónoch eur za Hancka sú prestrelené, hodnotí ich agent
Stanislav Lobotka a Dávid Hancko. Foto: TASR/Martin Baumann, koláž RTVS

Letné futbalové prestupové obdobie je v plnom prúde. Európske kluby majú záujem aj o slovenských hráčov. Najviac sa diskutuje o prestupe Dávida Hancka z Feyernoordu Rotterdam a Stanislava Lobotku z SSC Neapol.

Stanislav Lobotka bol už dohodnutý aj na podmienkach s FC Barcelona. „Potom prišlo k zmene trénera a teraz je tam situácia dosť nejasná. Jedna vec je, že sme boli dohodnutí na jeho podmienkach. Druhá vec je, že Barcelona má svoje finančné problémy, alebo je v nejakej situácii. Nie som tu na to, aby som hodnotil, či sú to problémy alebo nie. Je to klub s miliardovým obratom,“ uviedol v exkluzívnom rozhovore pre RTVS Lobotkov agent Branislav Jašurek.

Priznal, že to zamrzelo obidvoch z nich. „Nehovorím ale, že je to úplne zabité, uvidíme, situácia sa vyvíja. Nezáleží možno ani tak na tom, ako si ľudia možno myslia, ako Stano hrá. Všetci vedia, aký je Stano futbalista. Vedia to v Barcelone, Madride aj v Anglicku,“ vyhlásil Jašurek.

Narážal na to, že počas posledných prestupových okien je rozhodujúci vek. Kluby sa podľa neho správajú ako investičné firmy a väčšina z nich nakupuje len mladých hráčov.

„Myslím si, že Stano sa môže vrátiť do Neapolu a všetci budú šťastní. V tomto momente je to aj najpravdepodobnejšia možnosť, pretože Neapol určite jedného zo svojich najlepších hráčov nepustí za 5 korún. Bude to drahý transfér a vzhľadom k veku je to zložité. Typ záložníka, akým je Stano, hľadajú špecifickí tréneri a s tými sa teraz rozprávam. Väčšina z nich by ho chcela, otázka je, ako sa zachovajú tí, ktorí rozhodujú o peniazoch,“ dodal Jašurek.

Atlético na prvom mieste

Branislav Jašurek je tiež agentom Dávida Hancka. V rozhovore pre RTVS potvrdil, že Atlético Madrid poslalo na slovenského obrancu prestupovú ponuku. „Musím povedať, že zo všetkých klubov, ktoré momentálne o Dávida majú nejaký záujem, tak Atlético je pre nás na prvom mieste,“ priznal futbalový agent.

„Ostatné sú skôr v rovine rozhovorov, niektoré sú kamarátske, lebo sa poznáme dlho, niektoré sú nové. V tomto momente ešte neprišlo nič také, čo by nás presvedčilo, aby Dávid o tom premýšľal viac ako o Atléticu. Druhá vec je, že to nie je ešte hotový tranfer. Mne aj Dávidovi sa to páči, ale rozhodnú vo Feyernoorde. Nemá výstupnú klauzulu, to by bolo jednoduchšie. To, čo sa rozpráva o 40-50 miliónoch je prestrelené,“ dodal Jarušek.

futbal

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport