Na hlavný obsah

Obľúbený taliansky ostrov zrušil zákaz vstupu turistom

Mali tam problémy s dodávkami vody.

Obľúbený taliansky ostrov zrušil zákaz vstupu turistom
Taliansky ostrov Capri. Foto: unsplash.com

Úrady na talianskom ostrove Capri v sobotu (22. 6.) večer odvolali zákaz vstupu turistom, ktorý vydali ráno pre problémy s dodávkami vody z pevniny. Ako informovala agentúra AFP, starosta Capri Paolo Falco uviedol, že zákaz odvolal po odstránení technického problému, ktorý bránil dodávkam vody.

Zákaz vydal Falco. Objasnil, že ostrovu hrozil nedostatok vody, ktorý by sa zhoršil príchodom tisícok turistov. Miestnych obyvateľov sa zákaz netýkal – mali povolené odčerpať si zo zásobovacej cisterny 25 litrov pitnej vody na domácnosť.

Ostrov Capri sa nachádza v Neapolskom zálive. Je známy svojimi bielymi domami a vilami, luxusnými hotelmi a pobrežím lemovaným zátokami. Žije na ňom približne 13-tisíc stálych obyvateľov, ale v letných mesiacoch priťahuje mnoho jednodňových výletníkov.

V dôsledku zákazu sa v sobotu ráno niekoľko trajektov smerujúcich na ostrov z Neapola a Sorrenta na juhu Talianska muselo počas plavby otočiť a vrátiť. V prístavoch zároveň okamžite zrušili predaj lístkov na prepravu trajektom, uviedla agentúra ANSA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet