Na hlavný obsah

Obyvatelia Martina sa sťažujú na odstávky teplej vody. Potrubia tam menia už druhý rok

Najväčšiu celozávodnú odstávku plánuje martinská tepláreň 10. a 11. júla.

Obyvatelia Martina sa sťažujú na odstávky teplej vody. Potrubia tam menia už druhý rok
Výkopové práce v Martine. Foto: RTVS

Obyvatelia mesta Martin sa sťažujú na odstávky teplej vody. Štátny teplárenský holding tam mení teplovodné potrubia už druhý rok. Druhá etapa rekonštrukcie za takmer päť miliónov bude trvať týždne.

Súčasťou druhej etapy je aj rekonštrukcia rozvodov na Ulici Goliána v mestskej časti Podháj. Obyvatelia sa sťažujú na viaceré komplikácie.

,,Keď meníte potrubie, tak nemáte ako dodávať. Snažíme sa obmedzovať našich zákazníkov čo najmenej, ale odstávky sú,“ uviedol riaditeľ závodu MHTH Martin Erik Štefák.

Prvé odstávky sa začali už začiatkom mája a pokračovať budú aj v najbližších týždňoch.

,,V súčasnosti je ďalšia odstávka, ktorá bude končiť približne 8. júna. Ale 3. júna sa samozrejme na iných miestach zase začínajú ďalšie odstávky, ktoré budú trvať približne do konca júna,“ informoval Štefák.

Rekonštrukcii potrubí v Martine sa v Správach RTVS z regiónov venoval Dominik Veľas:

Potrubie menia aj na sídlisku Ľadoveň a v okolí teplárne, kde vedie ponad rieku aj železničnú trať.

,,V mnohých častiach mesta sú staré približne 20, 30 možno, že aj 50 rokov. Treba to urobiť, lebo tie rozvody sú staré. Aj rôzne prechody ponad Turiec a niektoré cesty sa zrušia, pretože to špatí mesto,“ vyhlásil primátor mesta Martin Ján Danko.

Martinský závod spolufinancuje iba 15 percent z nákladov na rekonštrukciu. Zvyšok čerpá z Modernizačného fondu. Cena tepla by sa tak nemala meniť.

,,Tieto zdroje, ktoré sú poskytnuté Európskou úniou, nevstupujú do ceny tepla. Pokiaľ by sme to mali opravovať za naše vlastné peniaze, rekonštruovať potrubie a nahrádzať ho, tak občania by to pocítili na cene tepla. Dnes to tak nie je,“ skonštatoval Štefák.

Najväčšiu celozávodnú odstávku plánuje martinská tepláreň 10. a 11. júla. Opraviť by vtedy mala aj hlavný rozvádzač.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny