Na hlavný obsah

Pár zbohatol o 100-tisíc dolárov vďaka nezvyčajnému koníčku. Získali aj mnoho ďalších „pokladov“

Venujú sa tzv. magnetovému rybárčeniu.

Pár zbohatol o 100-tisíc dolárov vďaka nezvyčajnému koníčku. Získali aj mnoho ďalších „pokladov“
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Newyorský pár vylovil z jazera v Queense trezor aj so 100-tisíc (vyše 92-tisíc eur) dolármi. Okrem toho však dvojica vylovila množstvo ďalších vecí, venuje sa totiž tzv. magnetovému rybárčeniu.

Magnetové alebo magnetické rybárčenie využíva extra silné magnety namiesto háčika a lano namiesto silónového vlákna. Prakticky to funguje tak, že sa vyberie miesto, ktoré sa lovcovi či lovkyni pozdáva najviac a nahodí.

O tom, ako magnetové rybárčenie prinieslo osoh dvojici z New Yorku hovorila v relácii Dobré ráno, Slovensko Rádia Slovensko redaktorka RTVS Miroslava Neira Cuellar Hospodárová:

Úlovok býva často zaujímavý, ako dokázala spomínaná dvojica z New Yorku – James a Barbie. James v rozhovore pre tamojšiu televíziu NY1 vysvetlil, že k hľadaniu pokladov mal vždy blízko. Ale ako pár tomuto koníčku úplne prepadli najmä počas pandémie koronavírusu.

Prezývajú ho nízkonákladové „hľadanie pokladov“ alebo dobrodružný lov pokladov pre chudobných pátračov.

Dôležitý výber miesta

Medzi také miesta, kde sa oplatí magnetom zaloviť, patria zjavne mosty, z ktorých ľuďom do rieky veci padajú náhodou alebo ich zhadzujú symbolicky úmyselne. Tak vylovili aj trezor s pokladom, ktorý mimochodom vôbec nie je ich prvý, ale nikdy doteraz v schránke nenašli takú veľkú hotovosť.

Na Flushing Meadows našli tiež napríklad šesť až sedem strelných zbraní, niektoré z 19. storočia. Neďaleko sídla OSN zasa granáty z obdobia druhej svetovej vojny a v jazere pri ich dome dokonca aj celú motorku.

Len nedávno tiež vylovili tašku, v ktorej bola peňaženka s mincami v cudzej mene a perlový náhrdelník. Často nachádzajú napríklad aj zlato a hodinky. Čo bolo zaujímavé, po vylovení trezora kontaktovali políciu. Existovalo totiž podozrenie, že by mohlo ísť o ukradnutý predmet.

Nakoniec sa však nepodarilo zistiť, komu patril, aj preto si ho spolu s rozmočenou hotovosťou mohli nechať, platí totiž právo nálezcu. Aj u nás platí, že staré hrnce alebo klince si môžete nechať, ale cennosti treba hlásiť múzeám a zbrane či muníciu polícii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet