Na hlavný obsah

Pátranie na rieke Hron: Dvoch mladých mužov, ktorých strhol prúd, stále nenašli

Piatich ľudí sa podarilo zachrániť.

Pátranie na rieke Hron: Dvoch mladých mužov, ktorých strhol prúd, stále nenašli
Záchranári v člne pátrajú po nezvestných mužoch. Foto: RTVS

Pátranie po dvoch mladých mužoch, ktorí včera zmizli v Šarovciach pod hladinou Hrona, zatiaľ neprinieslo úspech. Podľa svedkov sa v rieke v tom čase kúpalo sedem ľudí. Päť z nich sa miestnym podarilo zachrániť. Do hľadania nezvestných sa zapojili hasiči aj špeciálna kynologická záchranná služba so psom.

Hlásenie o topiacich sa siedmich ľuďoch v Šarovciach dostali záchranári okolo štvrtej popoludní. Hneď po príjazde začali pátraciu akciu po dvoch dvadsaťročných mužoch, ktorí zostali v Hrone. Ostatným sa podarilo dostať bezpečne na breh.

„Mne len volali domov, že vnučka sa topí. Dcéra mi volala, ale už keď som prišiel, už je tu vonku, už sedí v aute uplakaná. Však to bol jej chlapec, čo ho hľadáte konkrétne,“ uviedol starý otec jedného z topiacich sa ľudí.

Pátracej akcii po dvoch mladých mužoch sa v relácii Správy :24 venoval redaktor RTVS Miroslav Lyko:

„Približne dve hodiny sme mali nasadeného špeciálne vycvičeného psa na vyhľadávanie utopených osôb a v spolupráci s hasičským zborom. Pes označoval dve lokality, nie je isté, že tí chlapci, ktorí zostali vo vode, že zostali pokope. Sme preverovali všetky, ktoré pes označoval,“ ozrejmil generálny riaditeľ Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Alexander Berek.

Zatiaľ je pátranie neúspešné. Svedkovia hovoria, že ľudia sa začali topiť, keď na tejto malej vodnej elektrárni zvýšili prietok vody.

„Že išli do vody, že bolo všetko v poriadku. Teraz mi ten chlapec hovoril, čo ju zachránil tú vnučku, že zrazu im to stúplo a začalo ich brať,“ dodal starý otec.

Záchranári predpokladajú, že mužov, ktorí zostali pod hladinou, mohla voda odniesť aj stovky metrov ďalej. V pátracej akcii budú pokračovať, upozornili aj miestnych rybárov, aby akýkoľvek nález nahlásili na polícii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny