Na hlavný obsah

Peter Pellegrini k zákonu o STVR: Nepodľahnem mediálnym tlakom. Ak v zákone nenájde nič protiústavné, podpíše ho

Nový zákon o STVR musí ešte podpísať prezident.

Peter Pellegrini k zákonu o STVR: Nepodľahnem mediálnym tlakom. Ak v zákone nenájde nič protiústavné, podpíše ho
Prezident SR Peter Pellegrini. Foto: RTVS

Prezident SR Peter Pellegrini nepotvrdil, či podpíše zákon o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). Ak v ňom však nenájde predpisy, ktoré by mohli byť protiústavné, podpíše ho. Uviedol, že nepodľahne mediálnym tlakom.

„Som ešte v pozícii, kedy som pri príprave tohto zákona bol ešte predsedom koaličnej strany. Máme na budúcnosť RTVS svoj pohľad. Pokiaľ neuvidím niečo, čo by bolo v rozpore s ústavou alebo kde by som mal ja pochybnosť, že ide o bránenie v slobode slova, alebo že by si zamestnanci nemohli normálne vykonávať svoju prácu, samozrejme ho podpíšem,“ vyhlásil.

Pozrite si vyjadrenie prezidenta SR Petra Pellegriniho z novému zákonu o STVR:

Prezident má na podpis nového zákona, ktorým zanikne RTVS a vznikne STVR, 15 dní. Skonštatoval, že si legislatívu musí ešte preštudovať. Vyhlásil však, že akýmkoľvek tlakom, či už zo strany médií, demonštrantov alebo „výkrikom na sociálnych sieťach“ nepodľahne. Bude sa teda riadiť textom zákona a nie „emóciou, ktorá okolo neho vzniká“.

„Aj keď chápem, že zamestnanci RTVS sú v obavách, pre mňa je dôležité, aby sa RTVS rozvíjala, aby do nej išli investície, aby sa zvyšovali platy pracovníkov, aby mali najmodernejšie technológie a nevyzeral areál RTVS v Bratislave ako skanzen socializmu. Ak má toto všetko zákon priniesť, bude mať moju podporu,“ dodal prezident SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko