Na hlavný obsah

Po Nemecku voda ohrozuje aj Poľsko. Časti krajiny na juhu sú po silných dažďoch pod vodou

Počasie ovplyvnilo aj vlakovú dopravu.

Po Nemecku voda ohrozuje aj Poľsko. Časti krajiny na juhu sú po silných dažďoch pod vodou
Časti južného Poľska sa po silných dažďoch ocitli pod vodou. Foto: Profimedia

Časti južného Poľska sa po silných dažďoch ocitli pod vodou. Starosta mesta Bielsko-Biala neďaleko hraníc s Českom a Slovenskom vyhlásil stav ohrozenia, so záplavami bojuje tiež Krakov. Informovala o tom v utorok (4. 6.) agentúra PAP.

Hasiči v Bielsku-Biale v Sliezskom vojvodstve evidujú od noci na utorok vyše 820 zásahov. Zaplavilo mnoho ulíc, pivníc a tiež dve koľaje na miestnej stanici. Vlaky odtiaľ museli byť odklonené, časť spojov úplne zrušili. Pod vodou sa ocitol tiež mestský archív, divadlo a depo miestneho dopravného podniku.

„Situácia je vážna, ale najdôležitejšie je, že nenastali žiadne tragické udalosti,“ uviedol podľa serveru Onet.pl starosta Jaroslaw Klimaszewski, ktorý v meste vyhlásil stav ohrozenia.

So vzostupom hladiny riek bojuje tiež susedné Malopoľské vojvodstvo, kde na takmer celom území platí tretí stupeň výstrahy pred nepriaznivým počasím.

„Odčerpávame vodu z pivníc, zaplavených nehnuteľností a podzemných garáží,“ uviedol agentúre PAP hovorca miestnych hasičov Hubert Cieply. „V Krakove (…) sa navážajú vrecia s pieskom a odčerpáva sa voda, „dodal. Meteorológovia na utorok predpovedajú pokračovanie výdatných zrážok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet