Na hlavný obsah

Po prehre vo finále Ligy majstrov sa rozhodol odísť. Tréner Terzič končí na lavičke Dortmundu

Na lavičke nemeckého klubu pôsobil od roku 2020.

Po prehre vo finále Ligy majstrov sa rozhodol odísť. Tréner Terzič končí na lavičke Dortmundu
Tréner Dortmundu Edin Terzič. Foto: TASR/DPA

Nemecký futbalový tréner Edin Terzič oznámil koniec svojho pôsobenia v Borussii Dortmund. K tomuto kroku pristúpil necelé dva týždne po prehre vo finále Ligy majstrov s Realom Madrid (0:2). Klub o tom informoval vo svojom vyhlásení.

Štyridsaťjedenročný Terzič pôsobil na lavičke mužstva od 13. decembra 2020. Najprv bol dočasným trénerom tímu, ktorý doviedol do kvalifikácie Ligy majstrov a v roku 2021 s ním získal Nemecký pohár. Potom ho nahradil Marco Rose, no 20. mája 2022 sa opäť stal koučom Borussii.

V sezóne 2022/23 skončil Dortmund pod jeho vedením na druhom mieste v Bundeslige, keď mal rovnaký počet bodov ako majstrovský Bayern Mníchov. V uplynulom ročníku sa dostal s klubom do finále najprestížnejšej európskej súťaži.

„Po zápase vo Wembley som požiadal o stretnutie s vedením klubu, vrcholového manažmentu, pretože po desiatich rokoch v BVB – vrátane piatich rokov v trénerskom štábe a dva a pol roka vo funkcii hlavného trénera – cítim, že nová éra klubu by sa mala začať s novým človekom na
lavičke. Aj keď ma to veľmi mrzí, chce oznámiť, že som sa rozhodol odísť,“ uviedol Terzič.

„Borussia Dortmund a tréner Edin Terzič idú každý svojou cestou. Štyridsaťjedenročný tréner požiadal BVB o okamžité ukončenie zmluvy. Borussia Dortmund po spoločnej diskusii so žiadosťou súhlasila,“ uviedol klub vo vyhlásení.

futbal

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport