Na hlavný obsah

Po zadymení Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach sú dve oddelenia mimo prevádzky, pacientov premiestnili

Evakuovaných bolo 26 osôb.

Po zadymení Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach sú dve oddelenia mimo prevádzky, pacientov premiestnili
Hasiči pred budovou detskej nemocnice v Košiciach. Foto: RTVS/Ondrej Behún

Po utorkovom (4. 6.) zadymení v priestoroch Detskej fakultnej nemocnice (DFN) v Košiciach sú mimo prevádzky dve oddelenia Kliniky detí a dorastu.

Uviedla to hovorkyňa nemocnice Zuzana Baníková s tým, že pacientov, ktorí tam boli hospitalizovaní, premiestnili na iné oddelenia.

Evakuovaných bolo 26 osôb, z toho 14 detí v dojčenskom a predškolskom veku, päť sprievodcov – zákonných zástupcov a sedem zamestnancov.

„Pacienti boli evakuovaní na iné pracoviská DFN, konkrétne na Kliniku detí a dorastu oddelenia D a E, a na Oddelenie detskej chirurgie, kde budú až do obnovenia prevádzky pôvodných pracovísk, kde boli hospitalizovaní,“ spresnila s tým, že oddelenia B a A uvedenej kliniky sú mimo prevádzky z preventívnych dôvodov.

Dodala, že komplexná kontrola technického stavu bola už ukončená a postupne sa pripravujú na opätovnú obnovu prevádzky oddelenia A.

V utorok okolo 19.00 h došlo k zadymeniu na Klinike detí a dorastu na oddelení B. Na miesto boli privolaní hasiči. Podľa Baníkovej bol zdroj zadymenia identifikovaný v osvetlení. Pri udalosti k žiadnym zraneniam nedošlo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny