Na hlavný obsah

Počet obetí záplav v Nemecku stúpa, centrum jedného z miest museli evakuovať

Dve osoby sa utopili pri pumpovaní vody z pivnice.

Počet obetí záplav v Nemecku stúpa, centrum jedného z miest museli evakuovať
Nemecko stále sužujú záplavy. Foto: RTVS

Počet obetí veľkých povodní v južnom Nemecku sa zvýšil na štyri. Dve osoby sa utopili pri pumpovaní vody zo zaplavenej pivnice vlastného domu. V centre Regensburgu nariadili úrady evakuáciu centra mesta. Pri hraniciach s Rakúskom vyzvali záchranári ľudí, aby zostali radšej doma a vyhýbali sa častiam okresu, postihnutých záplavami.

Varovanie nemeckej meteorologickej služby stále platí pre rozsiahle časti južného Bavorska, kde hladiny vodných tokov vrátane Dunaja majú dosiahnuť maximálne hodnoty dnes okolo poludnia. V Bádensku Wurtembersku silné dažde už ustali a aj miestne úrady hlásia klesajúcu vodu v riekach.

Záplavy v Nemecku zmonitoroval do reportáže v Ranných správach RTVS redaktor Tibor Macák:

Ministerka životného prostredia Steffi Lemkeová avizuje návrh nového zákona pre zabezpečenie lepšej ochrany pred povodňami v Nemecku. Podľa Lemkeovej čoraz jasnejšie je, že obyvateľstvo treba chrániť pred dôsledkami klimatickej krízy. Zároveň potvrdila intenzívne rokovania s krajinskými vládami o novom zákone.

Pre veľké záplavy zrušili majstrovstvá Nemecka v horskej cyklistike v bavorskom Obergessertshausene. Nemecký cyklistický zväz oznámil, že preteky v cross-country plánované počas najbližšieho víkendu sa musia odložiť na neurčito.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet