Na hlavný obsah

Počet obetí zrážky vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch stúpol. Polícia začala vo veci trestné stíhanie

Nehoda si vyžiadala sedem obetí, ide o cestujúcich z autobusu.

Počet obetí zrážky vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch stúpol. Polícia začala vo veci trestné stíhanie
Hasiči a policajti neďaleko miesta nehody vlaku s autobusom. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Počet obetí štvrtkovej (27. 6.) zrážky vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch stúpol na sedem. Vyplýva to z aktualizovanej informácie, ktorú zverejnilo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) na sociálnej sieti. Poslanci parlamentu si minútou ticha uctili obete tragickej nehody.

Záchranári na sociálnej sieti uviedli, že ďalších päť osôb bolo zranených. Na mieste nehody počas noci stále pokračovalo zaisťovanie všetkých dôkazov, prítomný je aj znalec z odboru cestnej dopravy a tím vyšetrovateľov. Kynológovia so psami prehľadávajú okolie nehody.

Podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) sú všetky obete cestujúci z linkového autobusu. Informoval o tom v piatok (28. 6.) na tlačovej konferencii. Poďakoval sa záchranným zložkám za pohotový zásah. Bližšie informácie o príčine nehody prinesie vyšetrovanie.

Pozrite si vyjadrenie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka k štvrtkovej tragickej udalosti v Nových Zámkoch:

Doprava na železničnej trati už čiastočne obnovili. Podľa informácie hovorkyne ŽSR Vladimíry Bahýlovej je doprava obnovená na jednej z dvoch traťových koľají. Na druhovej traťovej koľaji naďalej pokračuje vyšetrovanie príčin nehody.

Polícia v Nových Zámkoch začala v prípade zrážky trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia v súbehu s prečinom usmrtenie a ublíženia na zdraví. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

K zrážke vlaku a autobusu došlo vo štvrtok krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch. Zranení boli prevezení do nemocníc v Bratislave, Nitre, Komárne a Leviciach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny