Na hlavný obsah

Politológ: Prejav prezidenta znel dosť konzervatívne, chýbalo mu tiež výraznejšie oslovenie žien a menšín

Poukázal na to, že prezident veľa rozprával o rodine.

Politológ: Prejav prezidenta znel dosť konzervatívne, chýbalo mu tiež výraznejšie oslovenie žien a menšín
Prezident SR Peter Pellegrini odchádza po slávnostnej schôdzi Národnej rady SR v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie. Foto: TASR/Michal Svítok

Inauguračný prejav prezidenta SR Petra Pellegriniho znel dosť konzervatívne, jeho obsahom boli najmä slová o spájaní spoločnosti. Uviedol to politológ Samuel Abrahám. Chýbalo mu výraznejšie oslovenie žien a príslušníkov menšín.

„Z veľkej väčšiny to bol zmierujúci prejav. Prezident hovoril o tom, akým spôsobom chce spájať a chce byť pre občanov. Uvidíme, aké budú jeho ďalšie kroky,“ povedal politológ.

Poukázal na to, že prezident veľa rozprával o rodine. „Avšak vieme, že na Slovensku sú státisíce ľudí, ktorí sú rozvedení, ktorí nie sú v rodinnom zväzku alebo sú inej orientácie,“ dodal.

Podotkol, že Pellegrini nespomenul okrem atentátu na premiéra aj ďalšie udalosti s politickým pozadím. Napríklad vraždu novinára Jána Kuciaka či streľbu na Zámockej ulici v Bratislave. „Zaslúžili by si tiež spomenutie,“ doplnil.

Chýbalo mu tiež výraznejšie oslovenie žien a menšín. Poukázal tiež na to, že prejav bol pomerne dlhý, pričom ho prezident prednášal s pomocou čítacieho zariadenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko