Na hlavný obsah

Prechádzka na lesnej ceste sa zmenila na boj o život. Cyklista zrazil ženu, rodine sa vyšetrovanie polície nepozdáva

Pre zranenú ženu vyhlásili zbierku.

Prechádzka na lesnej ceste sa zmenila na boj o život. Cyklista zrazil ženu, rodine sa vyšetrovanie polície nepozdáva
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Prípadom mladej ženy, ktorú zrazil cyklista v Spišskej Novej Vsi, sa zaoberá polícia. Žena bojovala o život a stále je pripútaná na lôžko. Rodine sa postup vyšetrovateľov nepozdáva.

V nedeľu 7. apríla popoludní sa Marek a Ivana išli prejsť. Keď sa z prechádzky vracali, vykríkol za nimi cyklista, aby sa uhli. „Manželka urobila krok na bok. Vystúpila sa celkom na kraj a on ju z ľavej strany trafil,“ opísal manžel zranenej ženy Marek Pramuka.

K zrážke došlo na lesnej ceste v časti Novoveská Huta. Podľa slov manžela zranenej ženy do 42-ročnej Ivany cyklista vrazil v plnej a vysokej rýchlosti. „Absolútne nebrzdil, on si myslel, že prejde nejak,“ povedal Marek Pramuka.

„Cyklista si však myslel, že chodkyňa sa obráti k druhému chodcovi, ktorý kráčal po pravej strane a začal ju obchádzať z ľavej strany. Rýchlosť svojej jazdy neprispôsobil svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a narazil do chodkyne,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

„Keď prišiel súdny znalec, tak poprosil cyklistu, aby vyšiel hore na kopec, aby sa spustil a aby skúsil ubrzdiť. Viete čo povedal? Že on sa bojí brzdiť na takých kameňoch. On sa bál o seba, že by nespadol,“ priblížil Pramuka.

Po náraze Ivana krvácala z hlavy. Záchranka ju previezla do spišskonovoveskej nemocnice. Tam zistili krvácanie do mozgu a previezli ju do Košíc.

„Podľa prvotnej a predbežnej lekárskej správy chodkyňa pri zrážke utrpela zranenia, ktoré si v tom čase vyžiadali dobu liečenia stanovenú na 35 dní,“ ozrejmila Ivanová.

Čo sa stalo na lesnej ceste pri Novoveskej Hute zisťovala v Správach RTVS redaktorka Marie Balážová Melníková:

Stav pacientky je vážny

Ivana má za sebou operáciu mozgu. Lekári jej pri nej odobrali časť kosti z lebky. Po nej nastali komplikácie. Aj dva mesiace po nehode je jej stav vážny a leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

“Po 42 dňoch je to už ťažké ublíženie na zdraví. Už prešlo tých 42 dní, polícia by podľa mňa mala začať v tejto veci konať,“ podotkol Pramuka.

“V súčasnej dobe je dopravná nehoda v štádiu objasňovania. Vyšetrovanie ešte nebolo ukončené a nebolo vznesené obvinenie žiadnej konkrétnej osobe,“ uviedla Ivanová.

Ivanu čaká ďalšia vážna operácia mozgu. A potom drahé rehabilitácie. „Sestra spravila tú zbierku. Neveril som, že sa nájde toľko dobrých ľudí. To všetko pôjde na jej liečbu, na rehabilitácie,“ poznamenal Pramuka.

Ivana je plne invalidná dôchodkyňa, teda chránená osoba. Jej blízki veria, že vyšetrovanie dokáže, čo sa na mieste nehody stalo a kto je hlavným vinníkom.


Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny