Na hlavný obsah

Prestížna anketa Slovenka roka 2024 spoznala svoje víťazky

Deväť výnimočných Sloveniek bolo nominovaných v jednotlivých kategóriách.

Prestížna anketa Slovenka roka 2024 spoznala svoje víťazky
Ocenenie Slovenka roka. Foto: RTVS

Prestížna anketa Slovenka roka, ktorú organizuje týždenník Slovenka v spolupráci s Rozhlasom a televíziou Slovenska (RTVS) spoznala svoje víťazky.

Z budovy Slovenskej filharmónie si sošku odnieslo deväť výnimočných Sloveniek nominovaných v jednotlivých kategóriách:

Biznis a manažment – Ing. Alena Vanková
Médiá a komunikácia – Simona Frantová
Kultúra a umenie – Katarína Žiak
Veda a výskum – RNDr. Lenka Lorencová, PhD.
Podpora mladých talentov – PhDr. Alica Virdzeková
Vzdelávanie – Mgr. Martina Murgašová
Šport – Mgr. Danka Barteková, PhD.
Charita a sociálna práca – PhDr. Lívia Matulová Osvaldová, CSc.
Zdravotníctvo – Henrieta Földesová

Úspešné Slovenky získali prestížne ocenenie na základe výsledkov hlasovania divákov a čitateľov. Ocenené Slovenky roka získali bronzovú sochu od sochárky Jany Brisudovej a striebornú medailu od Českej mincovne SK so svojím menom.

Absolútna Slovenka roka 2024

Rovnako ako po minulé roky, hodnotiaca komisia aj tento rok vybrala jednu z víťaziek na titul Absolútna Slovenka roka 2024. Stala sa ňou víťazka kategórie Biznis a manažment Ing. Alena Vanková.

Mimoriadne ocenenie získali Doc. et Doc. MUDr. Eliška Kubíková, PhD., MPH, Alena Heribanová a MUDr. Janka Zálešáková.

“Toto ocenenie je uznaním pre slovenské ženy, ktoré sa vyznačujú svojou prácou, talentom a aktívnym zapojením do spoločenského a profesionálneho života a to nielen na Slovensku, ale i v zahraničí,“ povedala autorka projektu a generálna riaditeľka STAR production Ing. Mária Reháková.

Dodala, že víťazkou nie je len tá, ktorá si večer odniesla sošku. „Ale každá, ktorá sa dostala medzi nominované. Som nesmierne hrdá, že už 16 rokov sa nám darí nájsť a oceniť takéto výnimočné ženy a verím, že to tak bude aj v budúcnosti,“ uzavrela Reháková.

Bohatý program udeľovania cien

Večerom z budovy Slovenskej filharmónie pod režisérskou taktovkou Kataríny Ďurovičovej sprevádzala hostí a divákov Jednotky moderátorská dvojica Simona Simanová a Juraj Bača.

Počas priameho prenosu diváci videli najkrajšie skladby muzikálu Biograf láska, exkluzívnu úpravu baletu Amadeus od Jána Ďurovčíka špeciálne pre tento večer.

Taktiež si vypočuli novinky od kapely Elán a Márie Čírovej, Juraja Baču s hitom Karla Gotta, duet z muzikálu Fantóm opery v podaní Otokara Kleina a Lenky Machciníkovej, ale i Karola Csina a folklórny súbor Šarišan.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko