Na hlavný obsah

Prezident Peter Pellegrini zavítal do Banskej Bystrice. Povedal, že chce čo najviac času tráviť v regiónoch

Zároveň slávnostne inauguroval novú prezidentskú známku.

Prezident Peter Pellegrini zavítal do Banskej Bystrice. Povedal, že chce čo najviac času tráviť v regiónoch
Prezident SR Pellegrini navštívil Banskú Bystricu. Foto: RTVS

Prezident Peter Pellegrini prišiel do Banskej Bystrice. V rodnom meste predstavil zámer na oživenie tamojšej prezidentskej kancelárie. S predsedom kraja Ondrejom Lunterom a primátorom Jánom Noskom hovorili o dôležitých otázkach regiónu.

Napríklad investíciách či letisku Sliač. Peter Pellegrini zároveň slávnostne uviedol novú prezidentskú známku.

Návšteve prezidenta Pellegriniho v Banskej Bystrici sa v Správach RTVS venoval redaktor Lukáš Urbašík:

Regionálna prezidentská kancelária v Banskej Bystrici nefunguje od roku 2021. Prezident Peter Pellegrini by ju chcel obnoviť a spolu s tou v Košiciach ich plánuje využívať pravidelne. Nechce však len sedieť vo svojich kanceláriách, ale aktívne cestovať po regiónoch.

„Chcem čo najviac času tráviť v regiónoch Slovenska. Samozrejme pri zodpovednom plnení si všetky svojich medzinárodných povinností a aj vnútroštátnych povinností, ktoré ma čakajú v Bratislave,“ vyhlásil prezident.

Venoval sa aj budúcnosti letiska Sliač

Prezident otvoril v Banskej Bystrici aj dôležité regionálne otázky. Chýbajúceho strategického investora, pokračovanie rýchlostnej cesty R1, výstavbu novej nemocnice ale aj budúce fungovanie letiska na Sliači.

„A tu možno môžem zohrať nejakú úlohu z pozície prezidenta, som aj formálne veliteľom ozbrojených síl a letisko je vojenské. Budem sa zasadzovať o to, aby sme, spolu vedením ministerstva obrany a s generálnym štábom, našli spôsob koexistencie domáceho letiska,“ vyhlásil Pellegrini.

V priestoroch Stredoslovenského múzea prezident slávnostne inauguroval aj poštovú známku so svojou podobizňou. „Úprimne zo srdca si nesmierne vážim, že takáto tradícia na Slovensku je a že som sa vôbec dožil niečoho takého, že moja tvár bude zdobiť poštovú známku Slovenskej republiky,“ povedal.

Na stretnutie a autogram od prezidenta čakali v Banskej Bystrici stovky ľudí. V piatok (21. 6.) plánuje prezident Peter Pellegrini navštíviť aj druhú regionálnu prezidentskú kanceláriu v Košiciach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny