Na hlavný obsah

Pri požiari obytného domu v Kuvajte zomrelo 41 ľudí. Medzi obeťami majú byť najmä pracovníci z Malajzie

Štyri desiatky ľudí skončili v nemocnici.

Pri požiari obytného domu v Kuvajte zomrelo 41 ľudí. Medzi obeťami majú byť najmä pracovníci z Malajzie
Požiar, ktorý vypukol v obytnom dome v meste Mandžaf blízko kuvajtskej metropoly, si vyžiadal viac ako 40 obetí. Foto: YASSER AL-ZAYYAT/AFP/Profimedia

Požiar, ktorý vypukol v stredu (12. 6.) skoro ráno v obytnom dome v meste Mandžaf blízko kuvajtskej metropoly, si vyžiadal 41 obetí, uviedol podľa agentúry Reuters podpredseda kuvajtskej vlády.

Polícia o niečo skôr hovorila o najmenej 35 mŕtvych. Štyri desiatky ľudí skončili v nemocnici. Medzi obeťami sú podľa niektorých zdrojov najmä pracovníci z Malajzie.

Informáciu o požiari dostali miestni hasiči o šiestej ráno kuvajtského času (päť hodín SELČ). „V budove býval veľký počet pracovníkov, desiatky sa ich podarilo zachrániť, ale bohužiaľ mnohí zomreli,“ povedal veliteľ miestnej polície podľa Reuters kuvajtskej televízii.

„Neustále varujeme, aby v bytoch neprebývalo spoločne príliš veľa robotníkov,“ dodal policajný dôstojník bez špecifikovania národnosti obetí či sektora, v ktorom títo ľudia pracovali.

Podľa kuvajtského ministerstva zdravotníctva boli po požiari hospitalizované štyri desiatky ľudí. Požiar už majú hasiči pod kontrolou, jeho príčina zatiaľ nie je známa.

Na sociálnych sieťach sa objavili zábery z miesta požiaru, na ktorých je vidieť oheň aj hustý čierny dym stúpajúci niekoľkými poschodiami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet