Na hlavný obsah

Prieskum Ipsos: Eurovoľby by vyhral Smer-SD, koalícia Slovensko, Za ľudí ani SNS by mandáty nezískali

Druhé by skončilo Progresívne Slovensko.

Prieskum Ipsos: Eurovoľby by vyhral Smer-SD, koalícia Slovensko, Za ľudí ani SNS by mandáty nezískali
Zľava lídri kandidátok Slovensko, Za ľudí, Smeru-SD a SNS do eurovolieb Peter Pollák, Monika Beňová, Andrej Danko. Foto: TASR/Jaroslav Novák, Jakub Kotian, koláž RTVS

Podľa prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N by voľby do Európskeho parlamentu vyhral Smer-SD s 24,6 percentami hlasov. Druhé by skončilo Progresívne Slovensko (21,9 percenta), Hlas-SD by skončil tretí (11,2 percenta).

Svojich poslancov by v europarlamente malo aj hnutie Republika, ktoré by volilo 8,7 percenta respondentov. Nasledovalo by KDH (6,3 percenta), SaS (5,7 percenta) a Demokrati (5,2 percenta). Tesne, s 5,1 percenta hlasov, by sa do Európskeho parlamentu dostala aj Maďarská aliancia.

V Bruseli by svojich zástupcov nemali subjekty Slovensko, Za ľudí a SNS. Bývalé OĽANO by získalo 4,4 percenta hlasov, národniari 3,2 percenta, ukázal prieskum.

V prepočte na mandáty by Smer získal štyri europoslanecké kreslá, rovnako aj Progresívne Slovensko. Hlas by mal dva mandáty, Republika, KDH, SaS, Demokrati a Maďarská aliancia po jednom mandáte.

Agentúra Ipsos realizovala prieskum pre Denník N v termíne o 30. mája do 4. júna na vzorke 1 225 respondentov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko