Na hlavný obsah

Progresívne Slovensko má nového člena. Do hnutia vstúpil trnavský župan Jozef Viskupič

Ide o prvú "posilu" po voľbách.

Progresívne Slovensko má nového člena. Do hnutia vstúpil trnavský župan Jozef Viskupič
Na snímke Jozef Viskupič. Foto: TASR/Jakub Kotian

Do Progresívneho Slovenska (PS) vstupuje predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Ide o prvú „väčšiu posilu“ po voľbách, avizovalo hnutie.

„PS chceme ukotviť v každom regióne, posilňujeme preto o výrazné osobnosti z celého Slovenska,“ vyhlásil predseda PS Michal Šimečka.

“V sobotu sme vyhrali voľby v každom krajskom meste a v približne 600 obciach a mestských častiach Slovenska. Je to dôkaz, že rastieme a že ľudia oceňujú našu odbornú, dôraznú ale slušnú politiku. Je však pred nami ešte veľa tvrdej práce. Musíme sa čo najviac rozprávať s ľuďmi po celej krajine, a získavať čo najširšiu podporu. Len tak dokážeme zvíťaziť aj v komunálnych, župných aj národných voľbách, ktoré nás čakajú v najbližších rokoch,” zdôraznil Šimečka. 

Šéf PS vyzdvihol Viskupičove skúsenosti. „Spoločne s ním ešte lepšie porozumieme potrebám obyvateľov Trnavskej župy, budeme s nimi v pravidelnom kontakte a dokážeme efektívne riešiť problémy, ktorým čelia,“ uviedol.

Dodal, že hnutie chystá aj ďalšie novinky – regionálne kancelárie, výjazdové rokovania poslaneckého klubu a nových členov.

“S PS som v mnohom našiel spoločný jazyk. Nič mi nehovoria populistické sľuby ani rozoštvávanie spoločnosti. Namiesto toho chcem riešiť témy, ktoré sú pre obyvateľov dôležité,“ reagoval Viskupič.

Spomenul napríklad reformu verejnej správy či služby občanom. „Z pozície trnavského župana, v spolupráci s odborníkmi z najväčšej opozičnej strany PS, sa k tomuto cieľu vieme postupne dostať,” uzavrel Viskupič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko