Na hlavný obsah

R. Kaliňák išiel po výjazdovom rokovaní vlády medzi ľudí. Nevnímal to ako bezpečnostné riziko

Vláda SR rokovala v Rimavskej Sobote.

R. Kaliňák išiel po výjazdovom rokovaní vlády medzi ľudí. Nevnímal to ako bezpečnostné riziko
R. Kaliňák išiel po výjazdovom rokovaní vlády medzi ľudí. Foto: RTVS

Vláda zasadala v regióne po prvýkrát od atentátu na predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). Výjazdové rokovanie v Rimavskej Sobote sprevádzali prísnejšie bezpečnostné opatrenia ako doposiaľ. Podpredseda vlády Robert Kaliňák (Smer-SD) po skončení rokovania išiel medzi ľudí.

Mobilné zátarasy, uzavreté parkoviská, zvýšený počet policajtov. Vláda rokovala v regióne prvýkrát od atentátu na premiéra Roberta Fica. Parkoviská pri dome kultúry aj prístupové cesty zatvorili už v utorok (18. 6.). Dopravu v okolí domu kultúry riadila polícia a verejnosť sa do jeho blízkeho okolia pre mobilné zátarasy nedostala.

„Bezpečnostné opatrenia sú naozaj prísnejšie od atentátu na predsedu vlády. Žiaľ, z taktických a bezpečnostných dôvodov, nemôžeme uvádzať žiadne bližšie podrobnosti, akým spôsobom sú zabezpečené tieto opatrenia,“ uviedol hovorca ministerstva vnútra Matej Neumann.

Situáciu v Rimavskej Sobote monitoroval v relácii Aktuálne :24 redaktor RTVS Andrej Bálint:

Po skončení rokovania sa podpredseda vlády a zároveň minister obrany Robert Kaliňák zastavil medzi ľuďmi. Ako bezpečnostné riziko to nevyhodnotil.

„My sme všetci politici regiónov, sme politici stretávania sa s ľuďmi a je to pre našu politiku a náš život nevyhnutné. Bez ľudí a bez účasti politikov v regióne nevieme posunúť tie najvážnejšie problémy dopredu,“ povedal Kaliňák.

Výjazdové rokovanie vlády v Rimavskej Sobote:

„Je to záležitosť ochranky, ktorá môže odporučiť alebo neodporučiť jednotlivým členom vlády ísť medzi verejnosť,“ skonštatoval Neumann.

Bezpečnostný analytik Juraj Zábojník rozhodnutie podpredsedu vlády ísť medzi ľudí, vníma ako správny a primeraný. „Musí tam byť súhra a predpokladám, že tá spolupráca už bola prejednaná, ako sa má správať chránená osoba, v tomto prípade pán Kaliňák, ako sa majú správať ochrancovia,“ dodal.

Vláda bude vo výjazdových rokovaniach v regiónoch pokračovať. Najbližšie zasadne budúci mesiac na Orave.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál