Na hlavný obsah

R. Takáč: Premiér sa do funkcie vráti o niekoľko mesiacov. Podľa M. Viskupiča by prospela väčšia informovanosť o stave R. Fica

Takáč povedal, že strana Smer-SD stojí za ministrom vnútra.

R. Takáč: Premiér sa do funkcie vráti o niekoľko mesiacov. Podľa M. Viskupiča by prospela väčšia informovanosť o stave R. Fica
Na snímke zľava Marián Viskupič (SaS) a Richard Takáč (Smer-SD). Foto: RTVS

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), ktorý sa 15. mája stal obeťou atentátu, sa do výkonu funkcie vráti zrejme až o niekoľko mesiacov.

Potvrdil to minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a podpredseda strany Smer-SD Richard Takáč v relácii Rádia Slovensko Sobotné dialógy.

Minister kritizoval, že sa v mediálnom priestore šíria konšpirácie o zdravotnom stave Roberta Fica. Predstavitelia vlády podľa neho dostatočne informovali o stave premiéra.

Reportáž z relácie Sobotné dialógy do Správ RTVS pripravil redaktor Jakub Horáček:

Poslanec Národnej rady (NR) SR a podpredseda strany SaS Marián Viskupič si však myslí, že ak by aj konzílium lekárov informovalo o zdravotnom stave premiéra, tak by bol menší priestor na šírenie konšpirácií.

„Ľudsky však rozumiem premiérovi, asi nikto by nebol veľmi rád, ak by sa preberali na verejnosti detaily o jeho zdravotnom stave,“ dodal.

Vláda plánuje ďalšie výjazdové rokovania

Vláda už plánuje aj výjazdové rokovania v Rimavskej Sobote a Poltári. „Nebolo by správne, ak by sme si povedali, že sa nebudeme stretávať s ľuďmi. Ak by sme reagovali, že sa zavrieme a budeme sa báť, tak to by bolo víťazstvo zla,“ povedal Marián Viskupič.

Minister Takáč povedal, že strana Smer-SD stojí za ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD). „Bezpečnosť ústavných činiteľov a opozičných politikov je z pohľadu ministerstva vnútra zabezpečená na sto percent,“ skonštatoval.

Nemyslí si, že riaditeľ Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR Pavol Krejčí by mal byť odvolaný z funkcie. „Prebieha vyšetrovanie inšpekcie rezortu vnútra. Počkajme si na stanovisko,“ doplnil.

Marián Viskupič súhlasí s Takáčom. „Treba to vyšetriť. Ja si myslím, že je potrebné to nechať aj na premiéra, ktorý bude vedieť vyhodnotiť, kto pochybil,“ podotkol.

Šéf štátnej ochrany Pavol Krejčí však podľa neho mohol dočasne pozastaviť funkciu, kým sa neskončí vyšetrovanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko