Na hlavný obsah

Rusko udrelo na Ukrajinu desiatkami dronov a raketami. V priemyselnom podniku vznikol požiar

Pri útoku boli zničené obytné domy aj hospodárske budovy.

Rusko udrelo na Ukrajinu desiatkami dronov a raketami. V priemyselnom podniku vznikol požiar
Ilustračná snímka - požiar bytového domu na Ukrajine po ruskom útoku. Foto: TASR/AP

Rusko v noci na piatok (7. 6.) podniklo ďalší rozsiahly útok na Ukrajinu, udrelo desiatkami dronov a niekoľkými raketami. S odvolaním sa na ukrajinské úrady o tom informoval ruskojazyčný server BBC. V Kyjevskej oblasti v dôsledku útoku vznikol požiar v priemyselnom podniku, ďalšie podrobnosti o škodách či obetiach nie sú zatiaľ známe.

„Nepriateľ na oblasť v priebehu noci zaútočil dronmi a raketami. Protiletecká výstraha trvala štyri hodiny, v oblasti pracovala protivzdušná obrana,“ uviedol Ruslan Kravčenko, šéf správy oblasti rozkladajúcej sa okolo ukrajinskej metropoly. Pri požiari v bližšie neurčenom priemyselnom podniku podľa neho zasahujú hasiči. Útok sa obišiel bez obetí.

Varovanie pred vzdušnými útokmi v piatok v noci platilo takmer pre celú Ukrajinu. Explózie sa ozvali v Odese, kde podľa predbežných správ zasahovala ukrajinská protivzdušná obrana.

Podľa BBC sa objavili aj informácie o útoku na mesto Starokosťantiniv v Chmelnyckej oblasti, kde sa nachádza významná základňa ukrajinského letectva. Mesto je tiež dôležitým železničným uzlom a častým terčom ruských útokov, píše BBC.

Podľa šéfa Dnepropetrovskej oblasti Serhija Lysaka Rusko v noci zaútočilo na Nikopol, kde poničilo asi 15 obytných domov, desať hospodárskych budv a ďalšie objekty. Zranenia utrpeli dve ženy.

Útočila aj Ukrajina

Ukrajinské letectvo v piatok ráno uviedlo, že protivzdušná obrana zničila päť rakiet vzduch-zem typu Ch-101/Ch-555 a 48 z 53 dronov, ktoré nad územie napadnutej krajiny vyslalo Rusko.

Tiež Ukrajina podľa ministerstva obrany v Moskve na ruské územie zaútočila niekoľkými desiatkami dronov, zostrelených ich bolo dvadsaťosem.

Jedenásť ich ruská protivzdušná obrana údajne zničila nad okupovaným Krymom a šesť nad Azovským morom. Ďalšie zneškodnila nad regiónmi ležiacimi v blízkosti Ukrajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet