Na hlavný obsah

Rusko vyslalo na Ukrajinu ďalšie strely. Ich trosky zranili niekoľko ľudí a poškodili obytné budovy

V Kyjeve vyhlásili letecký poplach.

Rusko vyslalo na Ukrajinu ďalšie strely. Ich trosky zranili niekoľko ľudí a poškodili obytné budovy
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na nedeľu (23. 6.) zostrelila nad Kyjevskou oblasťou dve z troch striel vypustených z Ruska. Padajúce trosky zranili dve osoby, hlásili aj poškodenie domov a obytných budov. V Kyjeve vyhlásili letecký poplach, uvádza agentúra Reuters.

Veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk vo svojom príspevku v aplikácii Telegram nespresnil, čo sa stalo s treťou strelou.

Šéf štátnej správy Kyjevskej oblasti Ruslan Kravčenko informoval o dvoch zranených osobách. Trosky podľa neho poškodili šesť viacpodlažných obytných budov a viac ako 20 domov. Okrem toho bola poškodená aj čerpacia stanica, lekáreň, administratívna budova a tri vozidlá.

V Kyjeve, v jeho okolí a niekoľkých ďalších regiónoch na Ukrajine sa približne o 04.50 h miestneho času rozozvučal letecký poplach, ktorý trval zhruba hodinu.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na Telegram napísal, že v meste počuli výbuchy a ľudí vyzval, aby zostali v krytoch. Informoval aj o činnosti protivzdušnej obrany.

Svedkovia podľa Reuters takisto hlásili výbuchy v Kyjeve a jeho okolí. Podľa nich to pripomínalo zvuk zásahov systémami protivzdušnej obrany.

Ukrajinské vzdušné sily zaznamenali riadenú strelu v smere na mesto Vasylkiv juhozápadne od Kyjeva, kde sa nachádza vojenské letisko, dodala britská stanica BBC.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet