Na hlavný obsah

Slávny vodopád odhalil pravdu o svojom zdroji vody. Nie je tak prírodný, ako mnohí veria

Vedenie parku sa k "vylepšeniam" priznalo.

Slávny vodopád odhalil pravdu o svojom zdroji vody. Nie je tak prírodný, ako mnohí veria
Vodopád v čínskom horskom parku Jün-tchaj. Foto: Unsplash

Slávny vodopád v čínskom horskom parku Jün-tchaj budí ešte viac pozornosti ako zvyčajne vďaka videu, ktoré odhalilo, že do majestátneho vodopádu je voda umelo privádzaná rúrou, informoval spravodajský server CNN.

Malebný vodopád Jün-tchaj patrí medzi hlavné turistické atrakcie v provincii Che-nan. Rovnomenný park má hodnotenie AAAA – najvyššie, aké turistickým atrakciám udeľuje čínske ministerstvo kultúry a cestovného ruchu. Teraz pritiahol pozornosť zdroj vody vo vodopáde, ktorý webové stránky parku opisujú „akoby dole prúdila Mliečna dráha“.

Na čínskych sociálnych sieťach sa tento týždeň objavilo video. Je na ňom vidieť vodovodnú rúru vypúšťajúcu vodu do 314 metrov vysokého vodopádu. Čo naznačuje, že tento prírodný úkaz nemusí byť až taký prírodný, ako návštevníci veria.

Vedenie parku na video zareagovalo vyhlásením, v ktorom priznalo, že kvôli zmenám v období sucha muselo siahnuť k umelému vylepšeniu vodopádu. „Pre zmeny ročných období nemôže vodopád zabezpečiť, že sa verejnosti predstaví vo svojej najkrajšej podobe,“ uviedlo.

Kým video mnoho ľudí v Číne šokovalo, iní ocenili reakciu parku. „Turisti tam nejazdia preto, aby videli zdroj vody. Myslím, že sa to nedá brať ako klamstvo verejnosti,“ napísal jeden z užívateľov sociálnej siete Weibo. „Ste tam preto, aby ste videli, ako páv rozprestrie svoj chvost, nie aby ste sa mu pozerali na zadok,“ dodal ďalší.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet