Na hlavný obsah

Slovan spoznal svojho súpera v prvom predkole Ligy majstrov

V úvodnom dueli sa predstaví doma.

Slovan spoznal svojho súpera v prvom predkole Ligy majstrov
Na archívnej snímke vľavo Alexander Prass (Graz) a uprostred Juraj Kucka (Slovan). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa v prvom predkole Ligy majstrov 2024/2025 stretnú s tímom FC Struga zo Severného Macedónska. Rozhodol o tom utorňajší žreb vo švajčiarskom Nyone.

Termíny úvodných zápasov sú 11. a 12. júla a odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 18. a 19. júla. Slovan sa v úvodnom dueli predstaví doma, odvetu odohrá na ihrisku súpera.

Slovan bol pred žrebom medzi nasadenými tímami s najväčším koeficientom spomedzi všetkých klubov v tejto fáze. Okrem Strugy mohol dostať za súpera Hamrun Spartans FC (Malta), FK Dečič (Čierna Hora), KF Egnatia (Albánsko), alebo UE Santa Coloma (Andorra).

Víťazi prvého predkola postúpia do druhého predkola, zdolané tímy budú hrať v druhom a treťom predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL). Termíny 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov sú stanovené na 9./10. júla a 16./17. júla.

LM v novom formáte

V tejto sezóne sa LM bude hrať v novom formáte. Namiesto 32 tímov ich bude až 36. V jednom ročníku sa doteraz hralo 125 zápasov, po novom ich bude 189. Všetky kluby budú zaradené do jednej tabuľky.

Po odohraní ôsmich zápasov namiesto doterajších šiestich, postúpi prvých osem klubov priamo do play off, šestnásť tímov si zahrá formou dvojzápasov v play off a posledných dvanásť klubov vypadne. Ďalšou zmenou je, že kluby z jednej krajiny môžu na seba naraziť hneď v prvotnej fáze, čo doteraz nebolo možné.

Prebehlo aj žrebovanie tzv. „šťastnej dvojice.“ Tím, ktorý prehrá, má istý postup do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. Týka sa to klubov Panevežys – HJK Helsinki a RFS – Larne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport