Na hlavný obsah

Slovenka, ktorá bola v jednom z vlakov počas havárie, opísala pre RTVS prvé momenty po náraze

Pri nehode zomreli štyria ľudia.

Slovenka, ktorá bola v jednom z vlakov počas havárie, opísala pre RTVS prvé momenty po náraze
V českých Pardubiciach sa zrazil rýchlik s nákladným vlakom. Foto: RTVS

Čo sa dialo krátko pred zrážkou vlakov v českých Pardubiciach a následne po nehode, nám priblížila jedna z cestujúcich, Slovenka Lívia Valková.

V noci na štvrtok (6. 6.) sa zrazil rýchlik s nákladným vlakom. Pri zrážke zomreli najmenej štyria ľudia, približne 20 ľudí sa zranilo. Medzi hospitalizovanými boli aj Slováci.

„Včera večer som išla domov klasickou linkou RegioJetu z Prahy do Košíc. Tesne pred 11 sme počuli obrovský náraz. V kupé sme už mali zhasnuté a v podstate sme už spali. Ja som spala na lehátku v strede a zletela som dole na slečnu, ktorá ležala podo mnou, ale oproti. Spadol na mňa ešte aj rebrík, ale inak sa nikomu nič v našom kupé nestalo,“ opísala situáciu Lívia.

„Povedali nám, že musíme ostať vo vlaku. Z vozňa pred nami začali vyberať ľudí, ale to z nášho okna nebolo voditeľné. Jediné čo sme videli bol vyvrátený vozeň na zemi,“ dodala.

„Následne nás evakuovali autobusmi do Pardubického nádraží, kde sa o nás postarali policajti, ktorí zbierali dáta, kontakty a kontrolovali občianske preukazy. Okrem policajtov tam bola aj psychologická pomoc pre ľudí, ktorí boli vystrašení,“ uviedla.

„Ráno o piatej nás nasadili do náhradného vlaku smer Košice, ale ten vlak sa ešte niekoľko hodín nepohol, keďže úsek bol neprejazdný,“ uzavrela Lívia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet