Na hlavný obsah

Slovensko opäť zasiahnu búrky, hladiny riek môžu stúpať. Platí viacero výstrah, varuje SHMÚ

Ústav vydal aj výstrahu druhého stupňa.

Slovensko opäť zasiahnu búrky, hladiny riek môžu stúpať. Platí viacero výstrah, varuje SHMÚ
Na snímke zvýšená hladina rieky Dunaj v Bratislave. Foto: TASR/Pavol Zachar

Slovensko môžu zasiahnuť búrky, očakáva sa aj stúpanie hladín niektorých vodných tokov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa pred búrkami aj hydrologickú výstrahu v štyroch okresoch. Informoval o tom na svojom webe.

Výstraha prvého stupňa platí pre celé územie krajiny. Od 13.00 h vo štvrtok (6. 6.) platí v Košickom a Prešovskom kraji. Na zvyšku územia sa začne o 21.00 h do ranných hodín, v Žilinskom kraji do 17.00 h.

Vyššiu výstrahu, druhostupňovú, SHMÚ vydal pre okresy v Banskobystrickom, Košickom a Prešovskom kraji. Platí od 10.00 h v piatok (7. 6.) do 19.00 h.

Pre vysoké hladiny riek na juhozápade Slovenska hydrometeorológovia vydali aj hydrologickú výstrahu prvého stupňa pred povodňou z trvalého dažďa. Trvanie varovania SHMÚ stanovil od štvrtkového rána do nedele (9. 6.) 10.00 h.

„Vzhľadom na intenzívne zrážky v nemeckom a rakúskom povodí Dunaja očakávame na slovenskom úseku Dunaja pretrvávanie vodných hladín s prekročením 1. stupňa povodňovej aktivity (SPA),“ uviedli vo výstrahe.

Tá pritom platí pre štyri okresy, konkrétne okres Bratislava, Dunajská Streda, Kománo a Nové Zámky – juh.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko