Na hlavný obsah

Španielske úrady odvolali pátranie po britskom tínedžerovi Jayovi Slaterovi (19), nezvestný je už takmer dva týždne

Prípad je stále otvorený.

Španielske úrady v nedeľu (30. 6.) oznámili, že odvolali pátranie po britskom tínedžerovi Jayovi Slaterovi, ktorý je od 17. júna nezvestný na kanárskom ostrove Tenerife. Prípad je však stále otvorený. Informuje o tom agentúra Reuters a britská spravodajská stanica BBC.

Slater (19) sa na Tenerife stratil počas dovolenky s kamarátmi. Naposledy sa ohlásil z hôr v okolí turistami vyhľadávanej dedinky Masca na severozápade ostrova. Kamarátom vtedy povedal, že sa stratil, je smädný a jeho telefón je takmer vybitý.

„Pátracia akcia už nie je aktívna, ale prípad je stále otvorený a existuje niekoľko vyšetrovacích línií,“ uviedla hovorkyňa španielskej Civilnej gardy.

Do pátracej akcie v náročnom horskom teréne v národnom parku Rural de Teno v západnej časti ostrova sa zapojili desiatky policajtov, záchranárov a hasičov za pomoci pátracích psov, dronov a helikoptér. Pomáhali aj dobrovoľníci.

„Pátranie prebiehalo mnoho dní, pretože ide o ťažko prístupnú skalnatú oblasť,“ dodala hovorkyňa.

Slater sa ešte 16. júna zúčastnil s kamarátmi na hudobnom festivale v rušnej dovolenkovej oblasti Playa de las Americas na juhu Tenerife. Následne s dvoma Britmi, ktorých spoznal na festivale, odcestoval v noci do Mascy.

Z horskej dedinky sa podľa všetkého chcel vrátiť za svojimi kamarátmi. Tým však 17. júna ráno povedal, že zmeškal autobus a rozhodol sa preto ísť na juh ostrova, kde boli ubytovaní, desať hodín pešo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet