Na hlavný obsah

Spravila si test na drogy a zistila, že je pozitívny. Muž ich svojej manželke podával tajne

Žena prišla podať oznámenie na policajnú stanicu.

Spravila si test na drogy a zistila, že je pozitívny. Muž ich svojej manželke podával tajne
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Policajný vyšetrovateľ z Bánoviec nad Bebravou obvinil 26-ročného muža zo zločinu šírenia toxikománie v súbehu s prečinom nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Manželke mal bez jej vedomia dávať drogy do nápojov. V pondelok (10. 6.) o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

„Žena bola na polícii podať oznámenie o tom, že má podozrenie, že manžel jej potajomky dáva drogy do nápojov. Poškodená na sebe cítila, že nie je v poriadku. Mala rozšírené zreničky, neovládateľné pohyby tela, sucho v ústach. Trpela nervozitou a nespavosťou,“ opísala Kuzmová.

Z toho dôvodu si žena podľa nej kúpila voľno predajný multidrogový test na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok, ktorým sa jej podozrenie potvrdilo.

Polícia zaistila bielu kryštalickú látku

Polícia muža v zmysle zákona zadržala, pričom u neho zaistila štyri kusy vreciek s obsahom bielej kryštalickej látky. Na základe predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru išlo o metamfetamín.

„Zo zaisteného množstva drogy by bolo možné pripraviť minimálne šesť jednotlivých dávok drogy schopných ovplyvniť psychiku užívateľa. Muž sa k podávaniu drog svojej manželke priznal,“ doplnila Kuzmová.

Obvineného policajti podľa nej umiestnili do cely policajného zaistenia. „Vyšetrovateľ na neho spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby, o ktorom v pondelok rozhodne súd,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny