Na hlavný obsah

Strata Hancka by bola výrazná rana do našich plánov, ovplyvnila aj zápas s Ukrajinou, hodnotí Hlavena

Komentátor RTVS vyzdvihol tímovosť slovenskej reprezentácie.

Strata Hancka by bola výrazná rana do našich plánov, ovplyvnila aj zápas s Ukrajinou, hodnotí Hlavena
Na snímke športový komentátor Ľuboš Hlavena. Foto: RTVS

Slovenskí futbalisti nastúpia na posledný dôležitý zápas v skupine ME v Nemecku proti Rumunsku. Na predchádzajúcom európskom šampionáte mali Slováci pred posledným skupinovým duelom so Španielskom rovnaký počet bodov. Španielov poraziť nedokázali, v tabuľke tretích tímov skončili na poslednom mieste a turnaj sa pre nich skončil. O šanciach Slovenska na tohtoročnom šampionáte viac v relácii Šport :24 povedal športový komentátor Ľuboš Hlavena.

„Opäť sa ukázalo, že na veľkom turnaji nevieme zahrať dva dobré zápasy za sebou, nikdy sa nám to ešte nepodarilo. Teraz sa to znova potvrdilo. Ideme do kritického zápasu. Na predchádzajúcich ME sme skončili na treťom mieste s vysoko negatívnym skóre mínus päť. V tabuľke tretích tímov sme skončili poslední. Na EURO 2016 sme získali štyri body, skóre sme mali na nule a vyhrali sme tabuľku tretích tímov. Teraz ideme do toho s tým, že určite nám bude stačiť na postup remíza s Rumunskom. Zápas by sa dal odohrať tak, že remizujeme a postúpime my aj Rumuni,“ vysvetlil Hlavena.

Podľa komentátora Slováci vedia hrať proti silným súperom. „Buďme ale objektívni, zápas s Belgickom začal súper rovnako ako proti Rumunsku. Iba s tým rozdielom, že Rumunom dali v druhej minúte gól. S nami mali do piatej minúty dve obrovské šance, potom dali dva góly, ktoré boli zrušené. Vyhrali sme ten zápas fantasticky, senzačne, heroicky. Musíme ale počítať s tým, že taký zápas teraz nebudeme mať rok alebo dva,“ skonštatoval.

Výpadok Dávida Hancka

Pred zápasom s Ukrajinou bolo podľa Hlavenu všetko ideálne, ale bol tam súper, ktorý chcel tiež vyhrať. „My sme zrazu nevládali, to je normálne. Súper mal taký zápas, že ho otočil. Verím, že postúpime, ale bude to bolieť a bude to náročné. Bude to na hráčoch a trénerovi, ktorý bude obrovským faktorom, musí to vymyslieť,“ vyhlásil.

Nemeniť víťaznú zostavu zo zápasu s Belgickom bolo podľa športového komentátora v poriadku, s Ukrajinou nastal zlomový okamih zranením Dávida Hancka. „Prišli sme o elitného obrancu, ktorý nehral až tak fantasticky ako proti Belgicku, ale to bol začiatok nášho konca,“ uviedol.

Tento obranca bude Slovensku s najväčšou pravdepodobnosťou chýbať v dôležitom zápase proti Rumunsku. „Neviem teraz, či budeme hrať na ľavej strane obrany s Adamom Obertom, ale myslím si, že je to dosť výrazná rana do našich plánov. Lobotka hrá fantastický turnaj, sú tam ale niektorí hráči, ktorí sa ešte hľadajú. Proti Rumunom to musí zapadnúť, je to zápas o všetko,“ zdôraznil Hlavena.

„V tomto národnom tíme je tímový duch. Je to jedna skupina odhodlaných hráčov, ktorí idú za svojim cieľom,“ dodal na záver.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport