Na hlavný obsah

Streľba v obchode s potravinami v Arkansase: Neprežili traja ľudia, ďalší desiati sú zranení

Medzi postrelenými boli dvaja policajti.

Streľba v obchode s potravinami v Arkansase: Neprežili traja ľudia, ďalší desiati sú zranení
Streľba v obchode s potravinami v americkom štáte Arkansas si vyžiadala troch mŕtvych. Foto: Colin Murphey/Arkansas Democrat-Gazette via AP

Piatková (21. 6.) streľba v obchode s potravinami v americkom štáte Arkansas si vyžiadala troch mŕtvych a desať zranených, vrátane dvoch policajtov. Informovala o tom agentúra AP.

K streľbe došlo krátko po 11.30 hod miestneho času v obchode s potravinami Mad Butcher v meste Fordyce. Privolaná polícia postrelila podozrivého zo streľby, nespôsobila mu však život ohrozujúce zranenia, uviedol na tlačovej konferencii riaditeľ arkansaského ministerstva verejnej bezpečnosti Mike Hagar.

Medzi postrelenými boli dvaja policajti, ich zranenia taktiež neboli život ohrozujúce. „Ostatní utrpeli zranenia od život neohrozujúcich až po kritické,“ povedal Hagar. Polícia bezprostredne neuviedla, či k streľbe došlo v predajni alebo mimo nej, ani čo bolo útočníkovým motívom streľby.

Fordyce je mestečko s približne 3 200 obyvateľmi, ktoré sa nachádza 104 kilometrov južne od hlavného mesta štátu, Little Rock.

Video z miesta činu

Video zverejnené na sociálnych sieťach ukazovalo najmenej jednu osobu ležiacu na parkovisku, zatiaľ čo ďalšie zachytilo ​​viac výstrelov.

Zábery z miesta činu od reportérov ukázali množstvo dier po guľkách vo výklade obchodu s potravinami. Na videozáznamoch bolo vidieť, ako miestne i štátne záchranárske inštitúcie zasahujú na mieste činu a ako v blízkosti pristáva najmenej jeden zdravotnícky vrtuľník.

Guvernérka štátu Arkansas Sarah Huckabee Sandersová uviedla, že bola o streľbe informovaná. „Ďakujem orgánom činným v trestnom konaní a záchranárom za ich rýchlu a hrdinskú akciu na záchranu životov,“ napísala na sociálnej sieti X. „Moje modlitby sú s obeťami a všetkými tými, ktorých sa táto udalosť dotkla,“ dodala.

Ide o najnovší prípad masovej streľby, ktorá sa odohrala v obchode s potravinami. Biely rasista v roku 2022 zabil desať Afroameričanov v supermarkete Buffalo. Táto streľba sa odohrala niečo viac ako rok po streľbe v supermarkete Boulder v štáte Colorado, pri ktorej prišlo o život taktiež desať ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet