Na hlavný obsah

Syna amerického prezidenta Joea Bidena uznali vinným v kauze držby zbraní. Za mreže možno nepôjde

Hrozí mu maximálne 25 rokov väzenia.

Syna amerického prezidenta Joea Bidena uznali vinným v kauze držby zbraní. Za mreže možno nepôjde
Hunter Biden s manželkou Melissou.

Súdna porota v štáte Delaware v utorok (11. 6.) uznala syna prezidenta USA Huntera Bidena vinným vo všetkých troch bodoch obžaloby v kauze držania zbrane. Informovala o tom agentúra AP.

Porota uznala potomka prezidenta Joea Bidena vinným z toho, že v roku 2018 v dotazníku zatajil užívanie drog. Urobil tak na zakúpenie revolvera, ktorý nelegálne vlastnil 11 dní. Porota sa o verdikte radila počas dvoch dní spolu tri hodiny.

Pri oznámení verdiktu Hunter Biden podľa AP nedával najavo emócie. Neskôr potľapkal svojho advokáta po chrbte, pobozkal svoju ženu Melissu a spoločne opustili súdnu sieň.

Bidenovi mladšiemu hrozí až 25 rokov väzenia. Takýto trest je však v prípade doposiaľ netrestaných osôb nepravdepodobný.

Podľa AP tak nie je jasné, či sudkyňa Maryellen Noreiková Huntera Bidena vôbec pošle za mreže. Termín, kedy oznámia výška trestu, zatiaľ nestanovili. Sudkyňa však podľa agentúry Reuters uviedla, že sa tak štandardne deje do 120 dní po vynesení rozsudku.

Súd sa odohráva na pozadí predvolebnej kampane. Prezident Biden sa v usiluje o znovuzvolenie do Bieleho domu ako kandidát Demokratickej strany.

Jeho republikánskym vyzývateľom je exprezident Donald Trump. Jeho pred dvoma týždňami porota v New Yorku uznala vinným z falšovania podnikateľských záznamov. Obžalobe čelí ešte v ďalších troch prípadoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet