Na hlavný obsah

T. Gašpar si vie predstaviť kompromis medzi Hlasom a SNS o poste šéfa NR SR

Ak by sa ním stal Danko, v prospech Hlasu by sa upravila koaličná dohoda.

T. Gašpar si vie predstaviť kompromis medzi Hlasom a SNS o poste šéfa NR SR
Predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Tibor Gašpar (Smer-SD). Foto: TASR/Martin Baumann

Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť Tibor Gašpar (Smer-SD) si vie predstaviť kompromis, ktorý by sa v otázke predsedu parlamentu zrodil medzi stranou Hlas-SD a SNS. Vyjadril sa tak v nedeľnej (9. 6.)diskusnej relácii TA3 V politike.

Gašpar mieni, že by mohlo prísť k scenáru, že líder SNS Andrej Danko sa stane predsedom parlamentu a v prospech Hlasu-SD sa upraví koaličná zmluva. „Nebolo by to určite prehrou Hlasu, bolo by to najmä posilnením koalície,“ poznamenal Gašpar.

Upozornil zároveň, že je to otázka, pri ktorej sa musí zrodiť dohoda v koalícii. „Po potvrdení výsledkov eurovolieb táto otázka určite príde na rokovací stôl,“ skonštatoval. Poukázal pritom aj na to, že súčasné „zastupovanie“ predsedu zákonodarného zboru by sa nemalo príliš naťahovať.

Oponent v diskusii, predseda poslaneckého klubu strany PS v parlamente Martin Dubéci, sa obáva, že sa koalícia bude namiesto riešenia problémov ľudí zaoberať riešením vnútorných konfliktov. „Nezávidím vám tú gymnastiku, ako z tohto vykorčuľovať,“ uviedol smerom ku Gašparovi.

Poslanec Smeru oponoval, že odlišné názory ešte neznamenajú konflikt. „Konflikt by nastal, ak by sa v dôsledku odlišných názorov neprijímali zákony, parlament i vláda však fungujú tak, ako majú,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko