Na hlavný obsah

Tam, kde iní volili, si mladý pár povedal svoje áno. Svadobčania tak spojili príjemné s užitočným

Niektorí svadobčania si počas svadby odskočili odovzdať hlas.

Tam, kde iní volili, si mladý pár povedal svoje áno. Svadobčania tak spojili príjemné s užitočným
Mladý pár si povedal svoje áno počas eurovolieb. Foto: RTVS

V obci Drietoma pri Trenčíne mali v budove, kde volia, spestrenie. Keďže je to zároveň kultúrny dom so sobášnou miestnosťou, snúbenci si tam povedali svoje áno.

Dverami budovy prechádzali všetci obyvatelia Drietomy, ktorí chceli voliť. V Sobotu (8. 6.) cez ne vošli aj nevesta so ženíchom. Ich príchod nenarušil priebeh volieb.

„Voliči môžu stále chodiť do zadnej časti, odvoliť si. Práveže to bude spríjemnením celým volieb,“ uviedla predsedníčka volebnej komisie v obci Drietoma Dušana Kaňovská.

Na svadbu počas eurovolieb sa bola v Správach RTVS pozrieť redaktorka Dominika Kusá:

Niektorí svadobčania sa na to, aby mohli odvoliť, pripravili a vybavili si preukaz. „Niektorí svadobčania sa na to, aby mohli odvoliť, pripravili a vybavili si preukaz. „Nevesta hovorila, že budú mať obrad v mieste, kde sa bude dať voliť, tak som to skombinovala,“ povedala svadobčanka.

Nastávajúci manželia sa poznajú 5 rokov. „Je to výnimočný dátum, sme radi, že je to spojené aj s voľbami do európskeho parlamentu. Nakoľko sú to dôležité momenty pre nás dvoch,“ priblížila nevesta.

„Svadba je narýchlo, kvôli tomu, že čakáme bábätko,“ ozrejmil ženích. Členovia volebnej komisie vyprevadili manželov Mrázových potleskom.

„My sme im zaželali 100 rokov a jeden deň nech im to vydrží,“ popriala členka volebnej komisie v obci Drietoma Marcela Mikulová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny