Na hlavný obsah

Televízne spravodajstvo RTVS je najobjektívnejšie už osemnásty raz po sebe, vyplýva to z prieskumu

RTVS od druhej priečky delí až 10,3 percentuálnych bodov.

Televízne spravodajstvo RTVS je najobjektívnejšie už osemnásty raz po sebe, vyplýva to z prieskumu
Odznak s logom RTVS. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Televízne spravodajstvo Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) označili diváci za najobjektívnejšie na Slovensku už po osemnásty raz.

V aktuálnom prieskume agentúry MEDIAN SK zameranom na prvý štvrťrok 2024 označilo spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie až 27,9 percenta opýtaných. Oproti predchádzajúcemu štvrťroku ide o nárast o 1,3 percenta. RTVS od druhej priečky delí až 10,3 percentuálnych bodov.

„Kontinuálny nárast divákov, ktorí považujú televízne spravodajstvo RTVS za najobjektívnejšie na Slovensku, je jasným dôkazom toho, že úloha verejnoprávneho média je v spoločnosti nezastupiteľná,“ reagoval na výsledky prieskumu generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Prieskumu agentúry MEDIAN SK sme sa venovali aj v Správach RTVS:

Dodal, že aj vzhľadom na výsledky prieskumu je „paradoxné“, že práve neobjektívnosť a nevyváženosť bola hlavná výčitka vládnej koalície voči RTVS a argumentom na podporu jej zrušenia.

„Zamestnanci a spolupracovníci sekcie spravodajstva a publicistiky dôsledne dbajú na dodržiavanie princípov verejnoprávnosti a vysokých štandardov novinárskej etiky v súlade so štatútom pracovníkov a spolupracovníkov RTVS. To dokazujú aj výsledky prieskumov,“ uviedol Machaj.

Dúfa, že si verejnoprávne médium pod novým menom a vedením udrží priazeň divákov. „A naďalej bude aktuálnym, nestranným, objektívnym, pravdivým a vyváženým zdrojom informácií pre všetkých ľudí na Slovensku,“ dodal.

Ďalšie priečky prieskumu objektívnosti

V prieskume objektívnosti sa na ďalších miestach umiestnili TA3 (17,6 percenta), TV Markíza (16,6 percenta) a TV JOJ (16,2 percenta).

MEDIAN SK realizoval prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v termíne január až marec 2024. Prieskumu sa zúčastnilo 2 033 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Prieskum objektívnosti agentúry MEDIAN SK.
Prieskum objektívnosti agentúry MEDIAN SK.Foto: RTVS

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko