Na hlavný obsah

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona oznámil záverečnú nomináciu na EURO 2024

Majstrovstvá Európy vo futbale sa začnú 14. júna.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona oznámil záverečnú nomináciu na EURO 2024
Na snímke slovenskí futbalisti. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona v piatok (7. 6.) oznámil záverečnú nomináciu na Majstrovstvá Európy vo futbale v Nemecku. Rozhodnutie si nechal na posledný možný okamih. V 26-člennom tíme na EURO nechýbajú dvaja brankári z anglickej Premier League či skúsený obranca PSG Milan Škriniar.

Slovenských reprezentantov ešte čaká posledný prípravný zápas pred EURO. V nedeľu (9. 6.) si zmerajú sily s Walesom na Štadióne Antona Malatinského v Trnave (20.45 h).

Samotné ME štartujú 14. júna. Slováci začnú turnaj o tri dni neskôr, 17. júna, vo Frankfurte proti favoritovi E-skupiny Belgicku. Ďalší zápas ich čaká proti Ukrajine v Düsseldorfe (piatok, 21. júna). V poslednom dueli základnej skupiny s Rumunskom sa stretnú opäť vo Frankfurte (streda, 26. júna).

Kormidelník slovenskej reprezentácie vyradil z kádra zraneného obrancu Michala Tomiča, brankára Dominika Takáča, obrancu Matúša Kmeťa, stredopoliarov Jakuba Kadáka a Dominika Hollého a útočníka Róberta Polievku.

Šancu na premiérovom vrcholovom turnaji dostane stredopoliar Tomáš Rigo z Baníku Ostrava. Vo svojej premiére proti San Marínu, ktoré v prípravnom zápase Slováci porazili 4:0, sa mu podarilo skórovať. Na tretí pokus sa dostal do záverečnej nominácie aj stredopoliar Matúš Bero.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport