Na hlavný obsah

Tréner Tarkovič skončil na lavičke Kirgizska

Zväz už predstavil aj jeho náhradníka.

Tréner Tarkovič skončil na lavičke Kirgizska
Na snímke tréner Štefan Tarkovič. Foto: TASR

Niekdajší tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič po viac ako roku opúšťa pozíciu hlavného kouča národného tímu Kirgizska. Tamojší futbalový zväz o tom informoval na sociálnych sieťach, pričom nástupcom slovenského odborníka sa stal Maxim Lisicyn, doterajší kormidelník olympijského výberu do 23 rokov.

Štefan Tarkovič zamieril do Kirgizska v závere apríla 2023 a zmluvu podpísal do konca júna 2024, uvedený post teda opúšťa po vypršaní kontraktu. Posledný zápas na lavičke výberu ázijskej krajiny absolvoval v utorok, remíza 1:1 v Ománe zaistila jeho zverencom postup do ďalšej fázy ázijskej časti kvalifikácie o postup na MS 2026 aj miestenku na záverečný turnaj Ázijského pohára v roku 2027.

„Ďakujeme, tréner! Ďakujeme, Štefan!“ napísali zástupcovia zväzu k videu, ktoré prostredníctvom fotografii mapuje pôsobenie Tarkoviča v Kirgizsku. Spolu s ním tam pracovali ako asistent trénera Karol Praženica a ako kondičný tréner Martin Rusnák.

Päťdesiatjedenročný Tarkovič viedol reprezentáciu SR od októbra 2020 do júna 2022. Slovenský národný tím koučoval v 22 zápasoch a dosiahol v nich 8 víťazstiev, 7 remíz a 7 prehier so skóre 26:24. Na uvedenom poste striedal v jeseni 2020 Pavla Hapala, v lete 2022 ho nahradil Talian Francesco Calzona.

futbal

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport